in Κυριαρχική, Εκφοβιστική, Εξοντωτική

‘ώρα να δράσει ο λαός’ (Γ. Γκέμπελς)

https://www.badarts.gr/2012/10/%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%bb%ce%b1%cf%8c%cf%82-%ce%b3-%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%bb%cf%82/

Σχολιάστε ελεύθερα!

  1. Δεν ξέρω αν πρέπει να σχολιάσω εδώ η στο αρχικό κείμενο αλλά τέλος πάντων θέλω να πω το εξής.
    Μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση αυτό το εξαιρετικό άρθρο. Κυριολεκτικά χαμογελώ με δάκρυα στα μάτια.

    Χαμογελώ γιατί βλέπω το πόσο προβλέψιμη είναι η ναζιστική οργάνωση. Δεν είσαι προφήτης, αλλά σαν γνώστης της ιστορίας σου δίνω τα εύσημα για την “προφητεία” σου. Και ανακαλύπτω/ελπίζω μέσω της δικής σου ιστορικής αποκωδικοποίησης πως σύντομα θα απαλλαγούμε από το μίσος που γεννά μέσα μας η οργάνωση αυτή.

    Δακρύζω γιατί όσες φορές και να τα πούμε μεταξύ μας, δεν θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τον φόνο ενός συνανθρώπου μας. Χάθηκε, και δεν νομίζω οι δικοί του να νοιάζονται πλέον για το αν ήταν πολιτική ή όχι η δολοφονία του. Τι σημασία έχει για αυτούς αν θυσιάστηκε, ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ!

  2. PapaChangο, η θεωρία μας βοηθάει να διαβάζουμε τη σκέψη του Κυρίου, να ακούμε τη σκέψη του Κυρίου, θα έλεγα. ο Κύριος, σε όποιον πολιτισμό ζει, σε όποιον τρόπο παραγωγής κι αν δραστηριοποιείται, συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο, έχει τις ίδιες επιθυμίες, κάνειτα ίδια σχέδια, γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία του και την κληρονομημένη παράδοσή του, αντιμετωπίζει τις δυσχέρειες με τον ίδιο τρόπο. Συναντιούνται, συζητούν, συμφωνούν σε όλα· η μόνη διαφοροποίηση αφορά τον βαθμό της ισχύης έναντι των Υποτελών: άλλοι υποστηρίζουν ότι εἰναι πανίσχυροι και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν (απόλυτη Κυριαρχία) ενώ άλλοι παραδέχονται την εξάρτησή τους από τους Υποτελείς (σχετική Κυριαρχία). Η απόλυτη Κυριαρχία, η προτεραιότητα της βίας έναντι της απάτης, η προτεραιότητα του πολέμου έναντι της πολιτικής, επιλύει πολλά προβλήματα του Κυρίου, οδηγεί όμως συχνά σε δράματα. Λόγω της προτεραιότητας της πολιτικής έναντι του πολέμου (και της οικονομίας) ο Κύριος της σχετικής Κυριαρχίας έχει τον τελευταίο λόγο, είναι πιο ισχυρός από αυτόν της απόλυτης Κυριαρχίας! Τι ειρωνεία της Ιστορίας!