in αδρομερές σκιαγράφημα δυο ιστοριών του ανθρώπινου γένους, σπουδαιογελοία ερωτήματα

γιατί το πέος του ανθρώπινου αρσενικού είναι το μεγαλύτερο και το πιο περίβλεπτο;

    φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα

      Δεν γνωρίζουμε και ίσως να μην το μάθουμε ποτέ, όπως και πολλά άλλα.  Δεν γνωρίζουμε, σε αυτήν την περίπτωση,  σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια γενικά αποδεκτή θεωρία, από τις δύο που έχουν προταθεί. Δύο γνωρίζω εγώ· το ότι υπάρχουν κι άλλες είμαι υπερβέβαιος, κι αν κάποιος φίλος, φίλη  γνωρίζει κάποια ή κάποιες άλλες θα του/της είμαστε ευγνώμονες που θα μας την/τις μάθει.  Δεν είμαι ειδικός, ούτε ανθρωπολόγος ούτε ηθολόγος, θα  τολμήσω όμως να εκθέσω τη δική μου γνώμη, με τον κίνδυνο, λόγω άγνοιας, να έχει ήδη διατυπωθεί. Έχω το δικαίωμα και την κάβλα να το κάνω και θα το κάνω.

   Θα εκθέσω εικασία, την οποία όμως θα επιχειρήσω να στηρίξω σε κάποιες βεβαιότητες, γνωρίζοντας ότι περνώντας από βεβαιότητα σε βεβαιότητα δεν καταλήγουμε πάντα σε μια άλλη βεβαιότητα, πολύ συχνά όμως καταλήγουμε. Η πρώτη βεβαιότητα: η υπερανάπτυξη του πέους του άνδρα δεν είναι μια ιδιοτροπία της φύσης, μια ιδιαιτερότητα ή μια τυχαιότητα –  έγινε τόσο μεγάλο για κάποιο λόγο, τον οποίο και αναζητούμε.

     Ας διασαφηνίσουμε ότι το ανθρώπινο αρσενικό διαθέτει το μεγαλύτερο πέος σε σύγκριση με τα άλλα πρωτεύοντα όχι με όλα τα άλλα θηλαστικά. Ας δούμε όμως πρώτα τις διακυμάνσεις του μεγέθους του πέους και τις δύο θεωρές που γνωρίζω και μετά θα εκθέσω την άποψή μου.

    Όταν λέμε ότι το πέος του ανθρώπινου αρσενικού είναι το μεγαλύτερο  από αυτό όλων των άλλων πρωτευόντων εννοούμε τη σχέση του μεγέθους του πέους με το βάρος του και το ύψος του. Διότι κάθε φυλή έχει το δικό της μέγεθος. Το πέος των λαών της ανατολικής Ασίας  είναι μικρότερο από αυτό των λευκών και των μαύρων λόγω της μικρότερης σωματικής τους διάπλασης, και των ανδρών και των γυναικών. Μέσα στα πλαίσια της ίδια φυλής, το πέος του 90% των ανδρών έχει το ίδιο μέγεθος –  με το 5% να έχει μεγαλύτεο και το 5% μικρότερο. Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος του πέους σχετίζεται με τη σωματική διάπλαση του άνδρα και της γυναίκας. Η κατάσταση ως έχει μας παρακινεί να θέσουμε το εξής ερώτημα:  εάν η λευκή γυναίκα είχε τη σωματική διάπλαση της κινέζας, το πέος του λευκού άνδρα θα ήταν τόσο μεγάλο όσο είναι σήμερα; 

    Ο Ντέσμοντ Μόρις (Desmond Morris) στο Γυμνό πίθηκο υποστηρίζει ότι όσο τα γεννητικά όργανα της γυναίκας ερεθίζονταν με το πέος τόσο αυτό μεγάλωνε το πέος του  ανθρώπινου αρσενικού.  Η φυσική επιλογή ήταν αυτή που έκανε τη πούτσα μας τόσο μεγάλη. Καλά, τα γεννητικά όργανα των άλλων θηλυκών πρωτευόντων δεν ερεθίζονταν με το πέος του αρσενικού; Μάλλον θα ερεθίζονταν! Και γιατί δεν μεγάλωσε το δικό τους και μεγάλωσε το δικό μας;  Και τί σημαίνει ερεθίζονταν;  Μήπως εννοούμε τον οργασμό;  Υπάρχει κάποιο πρωτεύον θηλυκό που να φτάνει σε οργασμό, όπως το ανθρώπινο θηλυκό;  Από όσο γνωρίζω και γνωρίζουμε και γνωρίζουν οι ανθρωπολόγοι ο οργασμός του ανθρώπινου θηλυκού είναι κάτι το μοναδικό.  

     Η άλλη θεωρία που γνωρίζω είναι αυτή του γερμανού ανθρωπολόγου Βόλφγκανγκ  Βίκλερ (Wolfgang Wickler). Υποστηρίζει ότι το μεγάλο μέγεθος και το περίβλεπτο του πέους ανθρώπινου αρσενικού στέλνει ένα μήνυμα απειλής στους εχθρούς της ομάδας, οπότε είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς εξελικτικής διαδικασίας. Στηρίζεται στη συμπεριφορά κάποιων πρωτευόντων που όταν φυλάνε σκοπιά συνηθίζουν να δείχνουν το πέος τους. Με το δείξε δείξε το πέος των προγόνων μας μεγάλωσε κι έγινε τόσο εμφανές στους άλλους. Και γιατί δεν μεγάλωσε και το πέος των μπαμπουίνων ή των κερκοπιθήκων; 

    Εάν το μέγεθος του πέους του ανθρώπινου αρσενικού είναι τόσο μεγάλο και τόσο περίβλεπτο, είναι τόσο μοναδικό, θα πρέπει να συσχετίσουμε αυτήν την ιδιαιτερότητα με κάποια άλλη ή άλλες ιδιαιτερότητές μας. Να πως σκέφτομαι και σε ποιες εικασίες καταλήγω.

    Εάν συγκρίνουμε το σημερινό πέος μας με αυτό των πρωτευόντων από τα οποία προέρχόμαστε, πριν σταθούμε όρθιοι και πριν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε συνειδητά τη φωτιά και να μαγειρεύουμε την τροφή μας, πριν δηλαδή αρχίσει να αυξάνεται το βάρος μας και το ύψος μας, θα πρέπει να καταλήξουμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι το πέος των προγόνων μας δεν ήταν ούτε μεγάλο σε σχέση με το σώμα τους ούτε  περίβλεπτο. Κι ενω η όρθια στάση το έκανε περισσότερο εμφανές, η όρθια στάση έκρυψε τα γεννητικά όργανα του θηλυκού!  Άλλο να είναι τουρλωμένο το θηλυκό κι άλλο να είναι όρθιο. Όσο αυξάνονταν η σωματική διάπλαση του θηλυκού, το οποίο με το ζόρι ξεπερνούσε το ένα μέτρο, τόσο μεγάλωνε η μήτρα και ο  κόλπος και πιο μέσα στο σώμα μετακινούνταν οι ωοθήκες. Σε αυτή την αλλαγή του θηλυκού ανταποκρίνονταν το μέγεθος του πέους: μεγάλωνε η μήτρα και ο κόλπος, μεγάλωνε και το πέος. Και το θηλυκό και το αρσενικό θέλει η εκσπερμάτιση να γίνεται όσο γίνεται πιο βαθιά για να είναι όσο το δυνατόν βεβαιότερη η γονιμοποίηση του ωαρίου με τα (όχι από τα) σπερματοζωάρια. Θέλουμε να τον χώνουμε βαθιά, επειδή το θέλουν και οι γυναίκες για την αναπαραγωγή, όχι για να τις πονάμε –  τώρα αν πονάει αυτό μας είναι από αδιάφορο έως ευχάριστο, ειδικά όταν ένας τόσος γλυκός πόνος γιατρεύει τον τόσο ανυπόφορο πόνο της κάβλας. Είναι ο μόνος επιτρεπτός τρόπος να ικανοποιούμε τον σαδισμό μας. Γαμάω σημαίνει είτε τραβάω μαλακία στο μουνί της γυναίκας είτε χύνω την ψυχή μου σε υγρή κατάσταση –  αυτός είναι ο ανδρικός οργασμός, πολύ πιο περίπλοκος από τον γυναικείο. Η εκσπερμάτιση δεν είναι οργασμός αφεαυτής. 

     Όσο μεγάλωνε το κορμί μεγάλωνε και το μουνί ως όλον και οι ωοθήκες μετακινούνταν πιο μέσα, τόσο μεγάλωνε και το πέος. Εάν το πέος της μεγαλύτερης αρσενικής φάλαινας είναι 3 μέτρα και ζυγίζει 500 κιλά είναι γιατί οι ωοθήκες βρίσκονται τρία μέτρα μέσα στο λυγερό κορμάκι της φάλαινας των είκοσι τόνων και η μήτρα της είναι κάνα δύο κυβικά μέτρα. Και μιας και είμαστε όρθιοι, ένα μεγάλος πέος σε ένα όρθιο κορμί δεν μπορεί παρά να είναι περίβλεπτο, ειδικά εάν είναι σε στύση. Κι ο σκύλος εάν περπατούσε στα δύο, η πούτσα του θα ήταν πολύ πιο εμφανής.

    Απομένει να εξετάσουμε την κοινωνική λειτουργία τού σε στύση πέους, την παγκόσμια τελετουργική χρήση ιθυφαλλικών συμβόλων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι τεράστιοι τεχνητοί φαλλοί, που τούς συναντούμε και στην αρχαιοελληνική λαϊκή θρησκεία.

Σχολιάστε ελεύθερα!

  1. Σχετικά με την πρώτη θεωρία, του Ντέσμοντ Μόρις, αν μεγάλωσε ο πούτσος μας λόγο του ερεθίσματος, ρωτάς τα άλλα πρωτεύοντα όμως δεν ερεθίζονταν; Αν πάρουμε το παράδειγμα των Μπονόμπο οι οποίοι κάνουν σεξ εκτός από αναπαραγωγή και για ευχαρίστηση, αυτό μάλλον σημαίνει ότι κάνουν σεξ περισσότερο χρόνο. Αν το ίδιο συνέβαινε και με εμάς, τότε καθώς ερεθιζόμαστε περισσότερο χρόνο αυτό βοηθάει στο να αυξηθούν τα μεγέθη μας περισσότερο από των άλλων πρωτευόντων.