in στιγμές

στιγμές [ω]

1. Απευθύνουμε προς τον Κύριο καπιταλιστή τα παρακάτω ερωτήματα και απαντούμε εμείς οι ίδιοι, μας επιτρέπεται. Κύριε, είσαι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα της εφτάχρονης επίθεσης που έχετε εξαπολύσει;
2. Όχι, δεν είμαι ευχαριστημένος. Πολλοί από τους επιδιωκόμενους στόχους δεν έχουν επιτευχθεί. Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Οι μισθοί του κρατικού τομέα δεν έχουν μειωθεί. Ο αριθμός των κρατικών υπαλλήλων δεν έχει μειωθεί, ούτε οι κρατικές δαπάνες. Οι συντάξεις δεν έχουν μειωθεί όσο πρέπει, όσο θα θέλαμε δηλαδή. Οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα έχουν μειωθεί αλλά πρέπει να μειωθούν κι άλλο. Με αποτέλεσμα να μην μειωθούν οι φόροι μας προς το Κράτος. Οι ομαδικές απολύσεις δεν προχωρούν – δεν μπορούμε να τους απολύσουμε όλους και να τους προσλάβουμε και πάλι με τον μισό μισθό. Εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που περιμέναμε να κλείσουν δεν κλείνουν. Το λίπος δεν λέει να τελειώσει και όσοι εργάζονται ταΐζουν αυτούς που δεν εργάζονται. Θα κόψω τις φλέβες μου, τέτοια κοινωνία δεν υπάρχει στον κόσμο όλον. Βαρεθήκαμε, δεν μπορούμε πια να περιμένουμε άλλο. Πρέπει να συμπτύξουμε τον χρόνο δραστικά.

3. Και τι σκέφτεστε να κάνετε, Κύριε;
4. Μία λύση μόνο υπάρχει. Ένα Grexit ολίγων μηνών, μπορεί και ενός χρόνου, όσο χρειαστεί τέλος πάντων. Με δύο νομίσματα. Ένα για τους έχοντες και κατέχοντες κι ένα για τα μπατίρια. Βενζίνα με το δελτίο, πληθωρισμός στο 60%, μείωση κατά 50% των μισθών στο δημόσιο, ύφεση στο 7-10%, μέσα σε έξι μήνες τα περισσότερα μαγαζάκια θα κλείσουν, θέλουν δε θέλουν.
5. Είναι η μόνη λύση;
6. Υπάρχει και το κούρεμα των καταθέσεων αλλά θα μπλέξουμε, θα βγουν καραμπίνες και δεν το θέλουμε αυτό σήμερα ούτε με σφαίρες. Δεν το αποκλείουμε αλλά δεν είναι του παρόντος.
7. Και πως θα γίνει το Grexit;
8. Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Με αφορμή μια πολιτική κρίση, εξ αιτίας ασυμφωνίας για την εφαρμογή ενός νέου βαρέος, βαρύτατου προγράμματος εξυγίανσης (νέου μνημονίου), μας σουτάρουν, τυπώνουμε μέσα σε λίγους μήνες παράλληλο νόμισμα, μέχρι να τυπωθεί θα έχουμε δελτία, και το μεγάλο πανηγύρι αρχίζει. Τότε θα δείτε τι εστί βερίκοκο, φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, απόγνωση, απελπισία και εξαφάνιση των περισσότερων μικρομεσαίων γιατί τώρα περνάτε καλά ακόμα, άρχοντες είσαστε.
9. Και δεν φοβάστε κοινωνική και πολιτική αναταραχή;
10. Μία ήταν και είναι η απάντησή μας: ξύσε τ΄ αρχίδια σου με κασμά.
11. Ζεσταίνω νερό να κάνω προζύμι. Φούρνος αύριο. 15 καρβέλια ψωμί (μαλακό, σκληρό σιτάρι, σίκαλη, κριθάρι), γεμιστά στη γάστρα, δύο πίτσες, πάστα φλόρα, μελιτζάνες για σαλάτα και στο τέλος πιπεριές καυτερές για μπούκοβο.

Σχολιάστε ελεύθερα!