in γυναικείο ποδόσφαιρο

γκωλάρα!

φίλες και φίλοι, γεια σας και χαρά σας

Υπάρχει γυναικείο ποδόσφαιρο; Στο ερώτημα αυτό μπορούμε να απαντήσουμε μόνο με ένα τρόπο: το υπάρχον γυναικείο ποδόσφαιρο μας ωθεί να διατυπώσουμε την άποψη πως όχι, δεν υπάρχει. Όπως και εσείς, δεν γνωρίζω το όνομα ούτε μιας ποδοσφαιρίστριας! Υπάρχουν πρωταθλήματα γυναικείου ποδοσφαίρου; Γιατί οι άνδρες αδιαφορούν για το γυναικείο ποδόσφαιρο, όταν δεν το χλευάζουν; Γιατί η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών δεν παρακολουθεί το ανδρικό ποδόσφαιρο, ενώ αυτές οι λίγες που το παρακολουθούν, αδιαφορούν για το γυναικείο;  Με λίγα λόγια: οι γυναίκες δεν παίζουν ποδόσφαιρο και δεν παρακολουθούν ούτε το ανδρικό ούτε το όποιο γυναικείο υπάρχει. Γιατί η γυναίκα αδιαφορεί για το ποδόσφαιρο; Γιατί οι άνδρες γελάνε όταν την βλέπουν να προσπαθεί να επιβάλλει τη διείσδυση της μπάλας στην καλά φυλασσόμενη περιοχή της αντίπαλης ομάδας; Αν και το σύγχρονο ποδόσφαιρο υπάρχει εδώ και 150 χρόνια, τα ερωτήματα αυτά δεν έχουν απαντηθεί. Ούτε βέβαια γιατί το ανδρικό ποδόσφαιρο να είναι το πιο δημοφιλές ομαδικό άθλημα/θέαμα από αυτά στα οποία η νίκη επιτυγχάνεται με την διείσδυση της μπάλας σε μια καλά φυλασσόμενη περιοχή. Στο ερωτήματα αυτά, η Ανωτάτη Σχολή Κακών Τεχνών, διατυπώνει τις παρακάτω απαντήσεις.

Η γλώσσα των οπαδών, των φιλάθλων, των αθλητικών συντακτών και των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σχολιαστών μας ωθεί να διατυπώσουμε την άποψη ότι όταν οι άνδρες βλέπουν ποδόσφαιρο, βλέπουν μια συμβολική μάχη μεταξύ δυο στρατών ή μια συμβολική αλλαξοκωλιά μεταξύ δυο ανδρών. Έτσι, στην πρώτη περίπτωση, η μπάλα είναι σφαίρα (ball), το γκολ είναι πυροβολισμός (shoot) και η οπή στην οποία καταλήγει το βλήμα-μπάλα είναι το τραύμα. Στην δεύτερη περίπτωση, η μπάλα είναι το πέος, το γκολ η διείσδυση και η εστία μια παραλληλόγραμμη κωλοτρυπίδα. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα διείσδυσης επειδή επιτυγχάνει τη πιο ισχυρή και μακρινή διείσδυση κι αυτό το επιτυγχάνει με το πόδι, η βάση του οποίου βρίσκεται κοντά στο πέος – το μπάσκετ δεν θα γίνει ποτέ τόσο δημοφιλές όσο το ποδόσφαιρο. Δεδομένης της υπάρχουσας σχέσης της γυναίκας με τον στρατό και το πόλεμο από τη μια  και της έλλειψης πέους από την άλλη, είναι σαφές ότι η γυναίκα θα παίξει μπάλα μόνο όταν αποκτήσει πέος. Σύμφωνα με την πατριαρχική λατρεία της διείσδυσης, όπως θα δούμε στη Γαμησιολογία, όποιος διεισδύει, είναι νικητής, ενώ όποιος υφίσταται την διείσδυση,  είναι ηττημένος. Και αντίστροφα: ο νικητής οφείλει να διεισδύει, και ο ηττημένος να υφίσταται την διείσδυση. Η γυναίκα είναι υποδουλωμένη, άρα οφείλει να υφίσταται την διείσδυση και όχι να την επιβάλλει

Σχολιάστε ελεύθερα!

  1. me 8umonei toso polu auto pou exeis grapsei pou to mono pou mporw na pw einai oti les vlakeies …..
    psa3e prwta kalutera to 8ema gia to opoio grafeis k meta grapse kati ….
    kai paizoume podosfairo k vlepoume podosfairo antriko k gunaikeio k ghpedo phgainoume kai kanoume polla parapanw ap osa mporeis na fantasteis.
    uparxoun kanonika prwta8lhmata k champion’s league…
    opote 3ekolla to mualo apo idees tou 19ou aiwna k sugxronisou sto paron!

  2. Κωνσταντίνα, you love bekham, ο οποιος είναι άντρας, ο οποίος έχει πέος, ενώ εσύ δεν έχεις. Θα μπορούσαν να φωνάζουν γυναίκες θεατές γυναικείων ομάδων το Έτσι-γαμάει-ο-Πειραιάς; Μπορείς να μου δείξεις μια εφημερίδα γυναικείου ποδοσφαίρου;

  3. Το ποδόσφαιρο ειναι ενα παναθλιο αθλημα, εκπορευομενον απευθειας εκ της εποχης των σπηλαιων. Αποδειξη; Αποδειξεις λεμε! Πληθος αποδειξεων:
    1. αλλαλαγμοι
    2. βαρβαρωδεις εκφρασεις
    3. ιδρωτες, αιματα και σπερματα αναμεικτα
    4. ενα στρογγυλο πετσινο πραγμα που δεχεται κλοτσιες (πολλοι λενε οτι ειναι καταλειπο του θριαμβευτικου κλοτσηματος των κομμενων κεφαλιων των νεκρων εχθρων)
    5. κλπ κλπ, με κουραζει το πολυ γραψιμο! 🙂

  4. ξεχασα να γραψω οτι οι γυναικες ως πλεον εξελιγμενα οντα αδιαφορουν δια το βιαιον τουτο σπορ -τρομαρα του, ο θεος να το κανει!- πλην ομως μερικαι παιζουν προπο.. Τι να γινει; Κανεις δεν ειναι τελειος! :Ρ

  5. Μια εξαίρεση(;): στις ΗΠΑ το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι πιο δημοφιλές απ’το αντρικό. Βέβαια, υπάρχει το American Football και το Rugby, που παρουσιάζουν αρκετές διαφορές -σε σχέση με όσα λες- απ’το το ποδόσφαιρο, αλλά είναι ακόμα πιο βίαια.