in Σχετικά με τη Σχολή

πρόταση για μια ομαδική έκδοση του πρώτου τόμου της ‘Θεολογίας του Ποδοσφαίρου’ ‘Η Λατρεία της Διείσδυσης’

    φίλες και φίλοι,

    Τον  χειμώνα του 2004-5 τελείωσα το γράψιμο ενός βιβλίου για το ποδόσφαιρο στο οποίο διατυπώνω μια απάντηση στο μέχρι τώρα  αναπάντητο ερώτημα γιατί το (ανδρικό) ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές ομαδικό παιχνίδι, άθλημα, θέαμα  (διείσδυσης).  Μερικά κεφάλαια αναρτήθηκαν στη Σχολή από τις πρώτες μέρες της ύπαρξής της και διαβάζονται σχεδόν καθημερινά εδώ και πέντε χρόνια. Το έστειλα σε πολλούς εκδοτικούς οίκους αλλά όλοι το απέρριψαν. Πολύ θα ήθελα να φτιάξουμε μια παρέα και να το εκδώσουμε όλοι, όλες μαζί.

      Δηλώνω ότι παραιτούμαι από οποιοδήποτε  συγγραφικό δικαίωμα και προνόμιο  – κοπιράιτ, ποσοστά και ο,τιδήποτα άλλο υπάρχει και το αγνοώ. Θα συμβάλλουμε όλοι με ένα μικρό ποσό (λόγου χάριν, αν είμαστε πέντε από εκατό εβρά) και εάν περισσέψει κάτι θα αποφασίσουμε τι θα το κάνουμε – να το μοιραστούμε, να εκδώσουμε κάτι άλλο, να βοηθήσουμε κάποιον,  κάποια. . .

    Αν κάποιος, κάποια ενδιαφέρεται, ας μου τηλεφωνήσει, μετά τις εννιά το βράδυ μέχρι τις δώδεκα. Έχω πρόβλημα με το μέιλ – δεν μπορώ να στείλω και δεν ξέρω αν φτάνουν όλα. Αν γίνει κάτι, καλώς· εάν όχι, καλώς  – τα τσίπουρα, τις μπύρες και τα γάρα εμείς πάλι θα τα πιούμε.

Αθανάσιος Τριανταφυλλιά Δρατζίδης

Σχολιάστε ελεύθερα!

11 Comments

  1. αθανασιε χαιρετω σε
    το εστειλες στην “νεφελη”;
    αν οχι μπορω να βοηθησω
    σε καθε περιπτωση ειμαι στην παρεα για την αυτονομη εκδοση!
    29/4/14

  2. Τι πρόβλημα έχεις με το mail; Οτιδήποτε πρόβλημα έχεις και αφορά, pc ή πρόσβαση στο διαδίκτυο, με μεγάλη χάρα θα προσπαθήσω να το λύσω.

  3. Θανάση γιατί δεν το προσφέρεις σε ηλεκτρονική μορφή που δεν εχει κόστος; Οποιος θέλει το διαβαζει στο pc του ή το εκτυπωνει ο ίδιος και το χει σε χαρτι

  4. Δημήτρη, μου έστειλαν mail από Γερμανία πριν τρεις μέρες και δεν έχει φτάσει ακόμα, χάλασε το τρένο; Στέλνω εγώ και δεν φεύγουν. Θα σου τηλεφωνούσα εγώ αλλά δεν μπορώ, δεν έχω αριθμό. Αν θέλεις, όποτε έχεις χρόνο και διάθεση, χτύπα ένα τηλέφωνο μετά τις 9 το βράδυ να τα πούμε. Θα γνωριστούμε κιόλας.

  5. Διογένη, έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου μόλις εκδώσω το βιβλίο να το δημοσιεύσω ολόκληρο στη Σχολή.

    Μου αρέσουν πολύ τα βιβλία· πόνο και καημό το έχω να εκδώσω ένα βιβλίο, μόνο ένα, να κρατήσω στα χέρια μου ένα βιβλίο δικό μου, είναι όνειρο δεκαετιών. Πές το μεγαλομανία, ματαιοδοξία, πες το όπως θες, αλλά αυτό αισθάνομαι. Υπάρχει κι ένας άλλος λόγος, ο οικονομικός. Ελπίζω ότι μπορεί να έχω κάποια χρηματική αμοιβή κι έτσι να βελτιωθεί η πανάθλια οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Φρούδες ελπίδες; Δεν ξέρω, ας είναι – δεν μπορώ, δεν μου επιτρέπεται να μην είμαι αισιόδοξος!

  6. Τώρα μάλλον θα σε στεναχωρήσω, αλλά αν δεν το θες μόνο για τη δόξα, the way to go είναι ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που θα πουλάς στη σελίδα αυτή αλλά και (αν θες) στα μαντριά τύπου amazon, applestore δίνοντας ένα ποσοστό στον τσοπάνη (και παίρνοντας σε αντάλλαγμα τεράστια προσβασιμότητα σε μάτια-για να είμαστε δίκαιοι).
    Υπάρχουν και σελίδες που ανεβάζεις το(τα) e-book σου και αναλαμβάνουν να στο τυπώσουν σε όσα αντίτυπα θες (print-on-demand books) για τους νοσταλγικούς -που δεν είμαστε και λίγοι.
    Μα τι λέω υπάρχει και το lulu!!
    http://www.lulu.com/
    που τα κάνει όλα και συμφέρει.
    Σκεφτόμουν να σε ρωτήσω γιατί δεν το’χεις κάνει τόσο καιρό, πάλι καλά που δεν σου στείλα mail!

    Τώρα για το mail είναι θέμα server της σελίδας. Έχεις δικόν σου ή κάποιου φίλου ή τίποτα τύπου blogspot και πληρώνεις όνομα;

  7. Τάτβα, δεν με στενοχωρείς· αυτά που μου γράφεις, αυτές τις φοβερές δυνατότητες πρώτη φορά τις ακούω! Έχω μείνει εμβρόντητος! Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σου για το τι θα ήταν καλύτερο να κάνω, και θα το κάνω – πραγματικά, δεν ξέρω και δεν μπορώ να διαλέξω. Σε ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου!

  8. Τι να πω, δεν το χω ξανακάνει και δεν ξέρω και εγώ. Εύκολο φαίνεται πάντως και για τα ελληνικά μάλλον δεν χρειάζεται να μπλέξεις με lulu και amazon (εκτός από το εκτυπωμένο).
    Αν το’χεις σε word, με ένα γραφίστα δεν πρέπει να θέλει και πολύ δουλειά η μετατροπή.
    To ψάχνω και μιλάμε.
    Κανείς άλλος σχετικός; Μίλων;

  9. άσχετο, δεν είμαι ο τύπος στη φωτό, έγραψα πάλι λάθος το mail!

  10. 3-4 μεροκάματα για μια τόσο σπουδαία υπόθεση, χαλάλι!
    (Θα σου τηλεφωνήσω)
    Επ’ ευκαιρία, στο νέο τεύχος του “Φαρφουλά” που κυκλοφορεί οσονούπω, σήμερα ή αύριο, αφιερωμένο στην αλητεία, περιλαμβάνεται ως ένθετο ο θρυλικός σου Ξεμείνης.