in Νεκροζώντανη Αριστερά, κοινωνικός πόλεμος, Ανθρωποβοσκητική

ο κνίτης πρωθυπουργός, η ΚΝΕ και η ορθόδοξη Εκκλησία

φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα

ΘΑ υποστηρίξω σήμερα ότι δεν θα εκπλαγώ, δεν θα παραξενευτώ, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχτεί πρώτο κόμμα στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν γίνουν – ή με πολύ μικρή διαφορά από το πρώτο. Προς αυτό το συμπέρασμα με οδήγησε η επιχειρούμενη  πόλωση περί της ονομασίας (κατ΄εμέ ένα όνομα είναι το πρέπον, σκέτη Μακεδονία χωρίς τον οποιονδήποτε προσδιορισμό, έχω ένα επιχείρημα γαμάτο και θα το παραθέσω αύριο) και απόπειρα εικονικής, συμβολικής ή όποιας άλλης τιμωρίας ή διαπόμπευσης των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και του Πασόκ που ‘έφαγαν τα λεφτά’, των υπευθύνων της χρεοκοπίας του Κράτους μας. Πρόκειται για ένα σύνθετο σχεδιασμό, μικρής χρονικής εμβέλειας, τον οποίο μόνο ένας κνίτης θα μπορούσε να κάνει, ασφαλώς ένας κνίτης απατεώνας μέγας, μικροαστός πανούργος, πολύτροπος πολιτικός Οδυσσεύς, αδίστακτος καιροσκόπος.

ΟΠΌΤΕ η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Κίνημα Αλλαγής (εναπομείναν Πασόκ)· εάν δεν βγουν τα κουκιά, το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. δεν επιτρέπεται να το αποκλείσουμε, αν και είναι βέβαιο ότι δεν το θέλουν ούτε οι μεν ούτε οι δε. (Υπάρχει δε το ενδεχόμενο ο Κούλης να μη γίνει ποτέ πρωθυπουργός!). Θα προσπαθήσουν να το αποφύγουν είτε με νέες εκλογές είτε μια κάποια κυβέρνηση τεχνοκρατών ή εθνικής σωτηρίας.  Στα όσα έχω υποστηρίξει μέχρι τώρα δεν αλλάζω τίποτα – θα τα επαναλάβω σε τρεις σύντομες προτάσεις: (1)η αλλαγή πολιτικής ήταν προσχεδιασμένη (απάτη)· τα βασικά καθήκοντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν  η (2) συνέχιση της καπιταλιστικής επίθεσης κατά του κόσμου της εργασίας, και (3) η αποτροπή της ρωγμής στην κοινωνική συνοχή, η ενίσχυση της κοινωνικής ομοψυχίας και ομόνοιας.

ΕΚΑΝΑ όμως μια λάθος πρόβλεψη. Είχα υποστηρίξει ότι λόγω της αποκάλυψης της απάτης και της υπερψήφισης νέων μνημονίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει μέσα σε δύο χρόνια. Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι ένας ικανότατος ανθρωποβοσκός, άρα απατεώνας, μπορεί να συνεχίσει να εξαπατά και με τέτοιο τρόπο που θα παρακαλάμε να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά. Τόσο ικανός και πανούργος είναι ο κνίτης πρωθυπουργός και οι γύρω του, κνίτες όλοι και όλες – και αντιεξουσιαστές υπάρχουν, πολλοί!

Η ανακίνηση της ονομασίας της Μακεδονίας δεν μπορεί παρά να έχει ως αποτέλεσμα την πόλωση Αριστεράς – (Ακρο)δεξιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την πόλωση – εάν δεν υπάρχει, πρέπει να επινοηθεί. Η πόλωση όμως δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση και κατά κανένα τρόπο να υπάρξει σε κοινωνικό επίπεδο, αφού το βασικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποτροπή της εμφάνισης ρωγμών και ρηγμάτων στην κοινωνική ομοψυχία. Μπορεί όμως να υπάρξει σε εθνικό επίπεδο, το οποίο όμως αναπότρεπτα μεταφέρεται στο κοινωνικό αλλά γενικά και αόριστα, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο κοινωνικό διακύβευμα – λόγου χάριν, η μείωση του χρόνου εργασίας!

Η πόλωση όμως δεν αρκεί, λόγω της αρνητικότητάς της. Θα πρέπει να εξισορροπηθεί με κάτι θετικό. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την απόπειρα απόδοσης κοινωνικής δικαιοσύνης, η οποία αποκτά χαρακτηριστικά λαϊκής δικαιοσύνης: αποκάλυψη, άρα αναπόφευκτη διαπόμπευση και χυδαίου διασυρμού  των πολιτικών που ‘έφαγαν τα λεφτά᾿. Έτσι, συγκαλύπτεται ο σκοπός των μνημονίων, της καπιταλιστικής επίθεσης, και αναδεικνύεται το ιδεολόγημα του κρατικού χρέους.

Ο σχεδιασμός αυτός, πόλωση και τιμωρία/διαπόμπευση αντιπάλων πολιτικών έγινε από μια ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε ήταν στην ΚΝΕ. Η ΚΝΕ είναι μια Ανωτάτη Σχολή στην οποία φιλόδοξοι και πανούργοι, ευφυείς μικροαστοί μαθαίνουν την ίντριγκα και την συνωμοσία, την ευελιξία και τον σχεδιασμό, το ρίξιμο και την απάτη, την υπόσχεση και την ελπίδα. Κάποια στιγμή συνειδητοποιούν ότι ο σκοπός του ΚΚΕ είναι η αναπαραγωγή του κομματικού μηχανισμού – ένα 5-7% και καμιά δεκαπενταριά βουλευτές φτάνει και παραφτάνει. Οι φιλόδοξοι είναι πολλοί, η αναμονή στην επετηρίδα είναι μεγάλης χρονικής διάρκειας, οπότε, η αποσκίρτηση είναι αναπόφευκτη: δεν μπορείς να γίνεις πρωθυπουργός ή υπουργός παραμένοντας στο ΚΚΕ!

ΜΕ κριτήριο τον τρόπο οργάνωσης του ΚΚΕ, άρα και της ΚΝΕ, μια σύγκριση με τον τρόπο οργάνωσης της ορθόδοξης Εκκλησίας είναι αναπόφευκτη. Το πρότυπο οργάνωσης του ΚΚΕ είναι η  Εκκλησίας, η οποία με τη σειρά της ως πρότυπο οργάνωσης έχει το μαντρί, τη στάνη. Για τους ανθρωποβοσκούς του ΚΚΕ (ΚΝΕ) και της Εκκλησίας τα μέλη και οι πιστοί είναι πολυκέφαλον θρέμμα (Πλάτων, Πολιτεία), εκρεφόμενο ζώο δηλαδή με πολλά κεφάλια. Η ιεραρχία είναι ακριβώς ίδια – είναι ολόιδια και στον στρατό. Και το ΚΚΕ (ΚΝΕ) και η Εκκλησία είναι ένας ανταγωνιστικός βόθρος ριξίματος, εξαπάτησης, αθέτησης υποσχέσεων, ιντριγκαδόρικου σχεδιασμού, μικρής, μεσαίας και μεγάλης διάρκειας – για να περιοριστώ σε αυτά μόνο.  Η έλξη μεταξύ ΚΚΕ και Εκκλησίας δεν είναι καθόλου τυχαία: και εάν η Εκκλησία  είναι διαπρύσιος κήρυκας του εθνικισμού, δεν μπορεί να μην είναι και το ΚΚΕ.

ΖΟΥΜΕ το τέλος μιας πολιτικής παράδοσης δύο αιώνων, της παράδοσης της ιστορικής Αριστεράς. Δεν πεθαίνει εύκολα μια τόσο μακροχρόνια και με τόσες πολλές ρίζες στην κοινωνία παράδοση. Πεθαίνει όμως. Πεθαίνοντας θα κάνει τα μεγαλύτερά της εγκλήματα. Θα δούμε ποια είναι – και είναι πολλά.

Σχολιάστε ελεύθερα!

  1. πολύ καλά τα λες φίλε μου, καλημέρα, σίγουρα θα τα πούμε κι από κοντά κάποια στιγμή, θα το είχα ήδη επιδιώξει, το κακό είναι ότι ζούμε σε διαφορετικά μέρη, απ’ ότι γνωρίζω. Χαιρετώ