in Νεκροζώντανη Αριστερά

η Λαϊκή Ενότητα θα διαλυθεί όπως διαλύθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ· εκτός εάν . . .

φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα

ΟΠΩΣ, με τον τρόπο της, η Ανωτάτη Σχολή Κακών Τεχνών συνέβαλε στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι θα συμβάλει και στη διάλυση της Λαϊκής Ενότητας, που θα ολοκληρωθεί κατά την φοβερή και τρομερή πενταετία 2020-2025. Κατά τη διάρκεια της πενταετίας αυτής θα εξαφανιστεί από προσώπου πολιτικής όλη η νεκροζώντανη Αριστερά, και του ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου  – θα είναι το τελευταίο και θα δούμε γιατί. Μέχρι τότε, θα δούμε, θα συνειδητοποιήσουμε τα όριά της, θα δούμε να μεγεθύνονται και να γίνονται πιο σαφή τα αδιέξοδά της. Η Λαϊκή Ενότητα θα μαζέψει σχεδόν όλα τα μπάζα, όλη τη σαβούρα της εναπομείνασας νεκροζώντανης Αριστεράς κι αυτό σημαίνει ότι θα αναπαραγάγει όλες τις αδυναμίες, όλη την στενομυαλιά, όλη τη συντηρητικότητα και την αυταρχικότητά της. Θα δούμε την αναντιστοιχία λόγων και έργων, θα δούμε τις απάτες της, την υποκρισία της και το ψοφοδεές του πολιτικού χαρακτήρα της.

ΔΕΝ θα ψηφίσω Λαϊκή Ενότητα – θα ψηφίσω ΕΕΚ, τους τροτσκιστές του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος, γιατί πολύ, πάρα πολύ θα ήθελα να δω την καρικατούρα του Λένιν και του Τρότσκι, τον Σάββα Μιχαήλ, να αγορεύει μέσα στη Βουλή! Μα την Παναγία, θα ψηφίσω με διάθεση να κάνω χουνέρι και χαβαλέ!

ΘΑ ψηφίσω Λαϊκή Ενότητα εάν:

1. Διακηρύξει ανοιχτά και δημόσια ότι όσοι και όσες εκλέγονται βουλευτές θα εκλέγονται μόνο για μια φορά και μόνο για λίγους μήνες ώστε να περάσουν από τη Βουλή όσο γίνεται περισσότεροι και περισσότερες.

2. Διακηρύξει ανοιχτά και δημόσια ότι θα εκλέγονται όλοι και όλες  οι υποψήφιοι – με την ολιγόμηνη εκ περιτροπής θητεία όλων. 

3. Διακηρύξει ανοιχτά και δημόσια ότι το 50% των υποψηφίων θα είναι γυναίκες και το άλλο 50% άνδρες.

4. Διακηρύξει ανοιχτά και δημόσια ότι το 50% των υποψηφίων δεν θα είναι στελέχη ή μέλη των κομμάτων και οργανώσεων που την συγκροτούν αλλά θα είναι μισθωτοί της εκτέλεσης και άνεργοι. 

5. Διακηρύξει ανοιχτά και δημόσια ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης της ανεργίας είναι η δραστική μείωση του χρόνου εργασίας και όχι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας (μπλιάχ!) και η ανάπτυξη (μπλιάχ!) που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας (μπλιάχ!)

6. Διακηρύξει ανοιχτά ότι δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση,  ότι η κεντρική επιδίωξή της θα είναι ο συντονισμός και γενίκευση και κλιμάκωση της κοινωνικής ανυπακοής και της διεύρυνσης του κομμουνισμού, ότι δηλαδή θα επιδιώξει να δημιουργεί συνεχώς όσο γίνεται περισσότερα και μεγαλύτερα και οξύτερα προβλήματα στους καπιταλιστές και του Κράτους.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πολύ καλά ότι η ηγετική τσογλανοσυμμορία της αστεράτης Λαϊκής Ενότητας δεν θα δεχτεί, δεν θα υιοθετήσει και δεν θα εφαρμόσει καμία από τις έξι παραπάνω προτάσεις. Γιατί δεν θα τις εφαρμόσει; Διότι είναι απατεώνες, επαγγελματίες της πολιτικής, είναι σωτήρες και προστάτες, ότι δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την κοινωνική επανάσταση και τον κομμουνισμό, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τον μοριακό, υπόγειο, αφανή αλλά οξυμένο κοινωνικό πόλεμο που διεξάγεται εδώ και πέντε, έξι χρόνια. Θέλουν να κυβερνήσουν, θέλουν με μοχλό την κοινωνική δικαιοσύνη να φέρουν την ανάπτυξη (αύξηση μεροκάματου και μισθού > αύξηση κατανάλωσης > αύξηση παραγωγής > νέες θέσεις εργασίας). Πού πάτε με αυτό το συνολάκι; Σε δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας; Μέχρι το 2020 θα δούμε τις αμφιταλαντεύσεις της , θα δούμε την αναποφασιστικότητά της, την υποκρισία της, τις απάτες της, θα δούμε την θεωρητική και πολιτική και κοινωνικοπολεμική ανεπάρκειά της.  Πατάνε σε δύο βάρκες και θα αναγκαστούν να επιλέξουν τη μία και αυτή η μία θα είναι με απόλυτη βεβαιότητα η βάρκα του υπηρέτη του Κυρίου καπιταλιστή. Θα έχουμε και πάλι διάσπαση και ξανά μανά τα ίδια.

ΜΕΤΑ την εξαφάνισή της, μετά το 2025, η νεκροζώντανη Αριστερά που θα απομείνει θα είναι ένας μικρόκοσμος ολιγομελών ομάδων και οργανώσεων, που θα επιβιώσουν για ένα μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της κοινωνικής αδράνειας και θα επιδίδονται σε θεωρητικές αναλύσεις και μάταιες επιχειρήσεις επέμβασης στην πολιτική σκηνή.

ΤΗ χαριστική βολή στη νεκροζώντανη Αριστερά μπορεί να ρίξει μόνο μια Αριστερά που θα διακηρύξει ανοιχτά και δημόσια ότι δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση, ότι θα ρίχνει κυβερνήσεις, ότι θα είναι οργανωμένη και θα συμμετέχει στις εκλογές κομμουνιστικά. Που θα διακηρύξει ότι ο κομμουνισμός είναι σημείο εκκίνησης και όχι όραμα, ότι επιβεβαιώνεται και ασκείται, ότι δεν χαρίζεται και διεκδικείται. Όπως άλλωστε και η ελευθερία και η ισότητα και η δικαιοσύνη και η συμβίωση και η συνεργασία. Ότι τον κομμουνισμό και την επανάσταση θα τα ζήσουμε και θα τα αγαπήσουμε τώρα, όσο και όπως μπορούμε, και όχι κάποτε στο μακρινό μέλλον. Μια τέτοια Αριστερά θα ήθελα να δω πριν ψοφήσω. Αμήν.

Σχολιάστε ελεύθερα!

  1. “5. Διακηρύξει ανοιχτά και δημόσια ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης της ανεργίας είναι η δραστική μείωση του χρόνου εργασίας και όχι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας (μπλιάχ!) και η ανάπτυξη (μπλιάχ!) που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας (μπλιάχ!)”

    Αυτό μόνο ας έλεγαν και θα τους ψήφιζα και με τα δύο χέρια…

  2. …..μετά το 2025, η νεκροζώντανη Αριστερά που θα απομείνει θα είναι ένας μικρόκοσμος ολιγομελών ομάδων και οργανώσεων, που θα επιβιώσουν για ένα μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της κοινωνικής αδράνειας και θα επιδίδονται σε θεωρητικές αναλύσεις και μάταιες επιχειρήσεις επέμβασης στην πολιτική σκηνή.

    Γιατι τώρα τι ειναι;
    Πολύ κοκοκο κι απο αυγο μηδεν.