in Καταστροφική, Κυριαρχική, Εξοντωτική

η σφαγή των Παλαιστινίων θα σταματήσει όταν δεν θα υπάρχει ούτε ένας ζωντανός: πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι οι ηγέτες της Χαμάς;

     Είναι ικανό, φίλες και φίλοι, το ισραηλινό Κράτος να εξοντώσει όλους τους Παλαιστίνιους; Όταν λέω όλους εννοώ όλους, όχι τους μισούς ή το ένα τέταρτο. Ναι, είναι ικανό, δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό, τον ελάχιστο δισταγμό. Ποιος μπορεί να το σταματήσει; Ο μεγάλος Αλλάχ; Δε νομίζω. Οι διαδηλώσεις ενός πολύ μικρού μέρους των ισραηλινών υπηκόων που διαφωνούν και διαμαρτύρονται; Δε νομίζω. Οι διαμαρτυρίες μερικών εκατοντάδων, άντε, με το ζόρι,  μερικών χιλιάδων διαδηλωτών σε μερικές ευρωπαϊκές τυραννουπόλεις; Δε νομίζω. Όχι δε νομίζω, είμαι βεβαιότατος. Ποιος μπορει να σταματήσει την εξόντωση των Παλαιστινίων; Το παγκόσμιο προλεταριάτο; Ας γελάσω!  Κι όμως, φίλες και φίλοι, υπάρχει τρόπος να σταματήσει η σφαγή αλλά είναι τρόπος εχεφρόνων και ελευθεροφρόνων όχι φανατικών, δηλαδή επικίνδυνων, αφελών, ανίκανων ηγετίσκων των δεκάδων παλαιστινιακών ένοπλων ομάδων.

      Μέσα σε είκοσι μέρες σκοτώθηκαν 1050 Παλαιστίνιοι, στην συντριπτική τους πλειονότητα γυναικόπαιδα (αποφεύγω συνειδητά να χρησιμοποιήσω τη λέξη άμαχοι)  – δεν γνωρίζω πόσοι είναι οι ακρωτηριασμένοι, οι βαριά και ελαφριά τραυματισμένοι. Οι απώλειες των ισραηλινών είναι 43 στρατιώτες και 3 άμαχοι. Η αλλαγή της στρατηγικής του ισραηλινού Κράτους είναι σαφής: δεν θα περνάνε πια μέσα από τους τοίχους των σπιτιών για να αποφεύγουν τους παγιδευμένους με εκρηκτικά δρόμους και εισόδους σπιτιών αλλά καταφεύγουν στην τηλεφονία: ανηλεής βομβαρδισμός από μακριά με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή παραγωγή καταστροφής και εξόντωσης. Τέλος η σύγκρουση με τους αντάρτες και τους μαχητές και τους αγωνιστές των ανταγωνιζόμενων αλλά και περιστασιακα συνεργαζόμενων ένοπλων ομάδων, σταλινικής, πατριωτικής, εθνικιστικής και ισλαμιστικής απόχρωσης.

    Ο αριθμός των θυμάτων, φίλες και φίλοι, είναι αψευδής μάρτυρας της συντριπτικής οπλικής υπεροχής του ισραηλινού Κράτους, που έχει πίσω του τον αμερικάνικο στρατό και που διαθέτει μέχρι και πυρηνικά – και τα πυρηνικά δεν τα έχουμε για να τα κρεμάσουμε στο λαιμό μας, τα έχουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε, για να εκφοβίσουμε και για να καταστρέψουμε/εξοντώσουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι τα πυρηνικά όπλα έχουν την καινοφανή ιδιότητα να είναι χρήσιμα χωρίς καν να  χρησιμοποιούνται, όπως έδειξε ο Ψυχρός Πόλεμος!   Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά, τόσο ανεπαρκής και ακίνδυνος είναι ο αντίπαλος, που διαθέτει μόνο ρουκέτες, τις οποίες καταστρέφει στον άερα η αντιπυραυλική ασπίδα του ισραηλινού Κράτους. Παρ’ όλα αυτά οι ένοπλες ομάδες, με πρωτοπορία την Χαμάς, συνεχίζει να ρἰχνει πυροτεχνήματα πάνω από τον ουρανό της Πᾳλαιστίνης, λες και κάνουμε πάρτι,  κραυγάζοντας, ένας είναι ο Θεός, ο Μεγάλος Αλλάχ!  Το ίδιο ακριβώς κραυγάζουν και αυτοί, άντρες και γυναίκες, παιδιά και γέροι που ανασύρουν από τα συντρίμια νεκρούς και ακρωτηριασμένους και τους μεταφέρουν στα νοσοκομέια και τα νεκροταφεία.

      Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει το ισραηλινό Κράτος να εξοντώνει τους Παλαιστίνιους, κανένας. Η ανηλεής καταστροφή και εξόντωση είναι σημείο των καιρών – αυτό θα βλέπουμε και θα ζούμε: περιφερειακοί, διάσπαρτοι σε όλον τον πλανήτη, πόλεμοι κατά του πληθυσμού, πόλεμοι καταστροφής κοινωνικού πλούτου και εξόντωσης άχρηστων και περιττών πληθυσμών- όχι ένας παγκόσμιος πόλεμος, όχι, μιας και δεν υπάρχουν  πχια εθνικά κράτη αλλά ένας διεθνοποιημένος καπιταλισμός, πολυεθνικές πολύ πιο ισχυρές από πολλά έθνικά κράτη. Οι πολυεθνικές θα πολεμούν με το χρήμα στο χέρι, το Κράτος με τα όπλα.

     Ο μόνος τρόπος να σταματήσει η εξόντωση είναι η αποκήρυξη της ένοπλης βίας από τη μεριά των Παλαιστινίων, η αποδοχή της συντριπτικής οπλικής και πολεμικής και στρατιωτικής υπεροχής του ισραηλινού Κράτους. Πετάξτε με ό,τι θέλετε – από πέτρες και ντομάτες μέχρι και σκατά πετάξτε με, μου είναι παντελώς αδιάφορο. Θα μου πείτε για τα προβλήματα που δημιούργησε η Χεσμπολάχ στον ισραηλινό στρατό στον νότιο Λϊβανο πριν μερικά χρόνια. Δεν είναι του παρόντος, το συζητάμε όμως όποτε θέλετε! Εδώ είμαι, δεν θα φύγω. Θα επέμβει η Χεσμπολάχ για να βοηθήσει τους Παλαινίστιους; Δεν ξέρω· αυτό που γνωρίζω όμως είναι το εξής: η ανηλεής και αδίστακτη τηλεκαταστροφή και μαζική τηλεφονία θα επεκταθεί και στον νότιο Λίβανο, εάν επέμβει η Χεσμπολάχ. Οι ηγέτες της θα πρέπει να το έχουν αντιληφθεί: εάν δεν επέμβουν, αυτό θα σημάνει ότι ο μεγάλος Αλλάχ τους χάρισε λίγη από τη σοφία του· εάν επέμβουν, δεν μοιράζονται μαζί Του την αυτοθυσία.

    Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος ώστε να νομίζει ότι θα νικήσει με τα όπλα στο ισραηλινό Κράτος!  Εκτός εάν δεν θέλει να νικήσει – δεν θέλω να νικήσω στον πόλεμο σημαίνει δεν θέλω να σκεφτώ. Θα εκδικηθώ, θα θυσιαστώ, θα ακρωτηριαστώ  αλλά δεν θα σκύψω το κεφάλι – αυτό,  φίλες και φίλες, λέγεται ποιμενικός ηρωισμός. Και οι ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι είναι τσομπαναραίοοι, ποιμενικής καταγωγής, και σύμφωνα με τον ποιμενικό τρόπο σκέψης ένας μόνο θα επιβιώσει, ο άλλος ή θα εκδιωχθεί ή θα εξοντωθεί. Αυτό γινόταν επί πολλές χιλιάδες χρόνια στις ημιερηνικές και ερημικές περιοχές της αραβικής χερσονήσου και στα βοσκοτόπια της Εγγύς ΄Ανατολής – μάρτυρας η Παλαιά Διαθήκη και το Κοράνι. Αυτό γίνεται και σήμερα. Σήμερα; Αλλάχ Ακμπάρ!  Τι καθυστέρηση χιλιάδων ετών!  Να είσαι όμως Παλαιστίνιος, να ζεις σε μια τεράστια φυλακή, να είσαι εξαρτημένος από τον ισραηλινό καπιταλισμό, να διαθέτεις λίπασμα για να κάνεις πρόχειρες βόμβες και εκρηκτικά και ρουκέτες που σκάνε στον ουρανό σαν πυροτεχνήματα και να νομίζεις ότι θα διώξεις τους ισραληλινούς από τη γη των πατέρων ή θα τους εξοντώσεις ολοσχερώς, με συγχωρείτε αλλά αυτό δεν είναι φανατισμός, δεν είναι παντελής έλλειψη σκέψης, είναι απόφαση ομαδικής αυτοκτονίας.

    Δεν ζούμε, φίλες και φίλοι, στο 2014, όχι, ζούμε στο 4.000 π. Χ. Ο ποιμενικός τρόπος παραγωγής μπορεί να επιβιώνει στη Μογγολία και στην ανατολική και νότια Αφρική, ο νομαδικοποιμενικός τρόπος σκέψης, ο νομαδικοποιμενικός πολιτισμός όμως έχει κατακτήσει όλον τον πλανήτη, επιβιώνοντας με τη μορφή του καπιταλισμού – όπου υπάρχει ανταγωνισμός, δηλαδή εξόντωση, εκεί υπάρχει και ποιμενισμός. Οι τζιχαντιστές του Ιράκ διατάζουν τις γυναίκες και τις έφηβες να κόψουν την κλειτορίδα τους – αυτός είναι ο νομαδικοποιμενικός πολιτισμός: η γυναίκα είναι ένα εκτρεφόμενο ζώο, ένα κατοικίδιο ζώο, και όπως ευνουχίζουμε τα γουρούνια και άλλα ζώα για να παχύνουν έτσι κόβουμε και την κλειτορίδα της κατσικογυναίκας για να μην νιώθει ηδονή – μόνο ο άνδρες να νιώθει ηδονή. Κι όποια δεν θα την κόψει, άραγε, θα λιθοβοληθεί, όπως οι μοιχαλίδες;

   Οι Παλαιστίνιοι δεν διατάζουν τις γυναίκες τους να κόψουν την κλειτορίδα τους – αλλά την κλειτορίδα του εγκεφάλου τους την έχουν κόψει. Οι τσομπαναραίοι νομίζουν ότι οι άντρες έχουν αρχίδια μόνο ανάμεσα στα μπούτια – που να φανταστούν ότι οι άνδρες έχουν αρχίδια και στην καρδιά και στο μυαλό!

Σχολιάστε ελεύθερα!

  1. Αυτό είναι που δεν μπορεί να καταλάβει ένας δυτικός νους, όπως ο δικός σου Αθανάσιε, ή που δεν μπορεί να καταλάβει πιά με όλη αυτή την “ορθολογιστική” ιδεολογία που τον έχει καταλάβει. Έτσι δεν μπορεί να καταλάβει ούτε το Κοράνι που έχει ακόμα περισσότερο μέσα του την δύναμη του αγώνα από όλα μαζί τα χριστιανικά, πλατωνικά, και “νεωτερικά” κείμενα.
    Αγώνας μέχρι τέλους, ως προέκταση του εσωτερικού αγώνα ενάντια στην ιδεολογία της αυτο-συντήρησης και της επιβίωσης. Σε “προκάλεσα” να μας μιλήσεις για το ρωμαϊκό αυτοκρατορικό “σώμα” εννοιών. Περιμένω, και είμαι σίγουρος πως τέτοια φιλολογάρα που είσαι (τίτλος μεταξύ φιλολόγων που ξέρεις πως τον κατέχουν λίγα άτομα, και φυσικά δεν είσαι μόνον φιλολογάρα) κάποτε θα απαντήσεις στην πρόκληση. Όταν αρχίσεις θα προσθέσω και κοράνι, για να σε στείλω στ’άλήθεια σε έναν κόσμο που δεν γνωριζεις ίσως καθόλου (και γω είμαι ένας ταπεινός μελετητής του από μετάφραση, δυστυχώς δεν ξέρω αραβικά) και δεν μπορεί, θα σε πιάσω…πάντα με αγάπη…ξέρεις..
    Φιλώ!

  2. Γιάννη, σέβομαι την απόφαση των Παλαιστινίων να αυτοκτονήσουν ομαδικά πολεμώντας με τα όπλα στο χέρι, δεν πρόκειται να σταθώ μπροστά τους για να τους σταματήσω. Δεν θα σταματήσω όμως να φέρνω στο προσκήνιο τις αυταπάτες τους και τις ψευσδαισθήσεις τους, προερχόμενες όλες από το τσομπανλίκι τους, το τσομπαναραίϊκο, νομαδικοποιμενικό πνεύμα και τρόπο σκέψης τους.

    Άρχισα να γράφω για το λεξιλόγιο της ρωμαϊκής Κυριαρχίας αλλά σταμάτησα, και να ποιος είναι ο λόγος: ξυπνάω στις τέσσερις με πέντε αλλά ξημερώνει πολύ νωρίς και ή θα σταματήσω το γράψιμο και θα σπαστώ ή θα γράψω και θα μείνουν όλες οι δουλειές πίσω κι αυτη την εποχή είναι πάρα πολλές. Χρειάζομαι χρόνο – να ψάξω κείμενα, λεξικά, indices, γραμματικές, δεν είναι τόσο απλό και εύκολο. Μόλις όμως αρχίσουν οι βροχές και τα χιόνια και δεν θα μπορώ να βγω έξω, θα συνεχίσω.

    Αχ, εγώ να δεις τι έχω να γράψω για το Κοράνι! Ο σκοπός μου είναι να πιάσω την νομαδικοποιμενική γραμματεία με τη χρονολογική σειρά εμφάνισης: (Βέδες), Ιλιάδα, Παλαιά Διαθήκη, (Αβέστα, Μαχαμπαράτα), Κοράνι. Από μετάφραση βέβαια, αλλά υπάρχουν ομιλητές της εβραϊκής και της αραβικής που μας βοηθούν να ξεπεράσουμε εμπόδια και παγίδες.

    Όσον αφορά την Παλαιά Διαθήκη θα αρχίσω με την παράνοια και την εξοντωτική διάθεση και στρατηγική του εβραίου νομάδα ποιμένα. Θα αρχίσω με το κεφάλαιο Η, του Ιησού του Ναυή. Το ίδιο και για το Κοράνι – για την παράνοια και την εξοντωτική διάθεση του άραβα νομάδα ποιμένα, που επιβιώνει ασφαλώς και στους Παλαιστίνιους.

  3. Ωραία, είμαι ενθουσιασμένος γιατί πραγματικά σε εμπιστεύομαι στην μελέτη, και αν και έχω φυσικά ριζικές αμφιβολίες για πολλές από τις ερμηνείες σου περιμένω πολλά από τη δουλειά σου. Πάρε τον χρόνο σου, και μακάρι να ξεπεράσεις τα 100 όπως ο Δεσποτόπουλος ή ο Κριαράς για να μην πω τα 110..
    Φιλιά!

  4. Φυσικά διαφωνώ πλήρως με την συμπαράθεση των παλαιστινίων (έστω της Χαμάς) και των ισραηλινών, και πολύ περισσότερο με την συμπαράθεσή τους με τους τζιχαντιστές, οι οποίοι ας μην ξεχνάμε είναι το δημιούργημα των Η.Π.Α και της σαουδικής αραβίας. Δεν υπάρχει εδώ καμμία “καθυστέρηση”, μην αυταπατάσαι, και κυρίως μην δημιουργείς την εικόνα ενός πνευματικά καθυστερημένου κόσμου (ακόμα κι αν βαζεις εντίμως και το Ισραήλ μέσα) γιατί αυτό κολλάει ταμάμ με την εικόνα του ευρω-σωβινιστή που μισεί τους “αραπάδες-καθυστετρημέμνους”.. Αλλά ας μην μαλώσουμε τώρα, να μαλώσουμε πάνω στα κείμενα..

  5. καθυστερημένους (ωραίο το λάθος, “καθυστετρημέμνους”, καλό!)

  6. (συγχώρα με που ξαναγράφω)
    Αυτά παθαίνει κανείς όταν θέλει, εντίμως στην περίπτωσή σου, να κρατάει ίσες αποστάσεις…στο τέλος είναι με τον Κύριο..

  7. Aυτό που γίνεται στη Γάζα δεν έχει σχέση ούτε με το Κοράνι, ούτε με την Τορά, ούτε με τα Δώδεκα Ευαγγέλια.

    Προσωπικά βλέπω τη Χαμάς να λειτουργεί με απόλυτη εργαλειακή ορθολογικότητα, λες και οι τύποι έχουν διαβάσει Κλαούζεβιτς -και προφανώς τον έχουν διαβάσει.
    Υπάρχουν δύο εκατομμύρια νοματαίοι στη Γάζα, που σε καιρό “ειρήνης” ζουν σε συνθήκες στρατοπέδου κράτησης, χωρίς καν τη δυνατότητα να μεταναστεύσουν. Πόσο χειρότερος λοιπόν μπορεί να είναι ο πόλεμος, που σε τελική ανάλυση θέτει δυσεπίλυτα προβλήματα και στο ίδιο το Ισραήλ; Μέσα σε 20 μέρες βομβαρδισμών έχουμε 2.000 νεκρούς. Γύρω στους 100 νεκρούς τη μέρα σα να λέμε. Με αυτούς τους ρυθμούς, το Ισραήλ θα χρειαζόταν κάτι λιγότερο από 55 χρόνια για να “εκκαθαρίσει” τη Γάζα.
    Ε, η Χαμάς ξέρει ότι όχι 55 χρόνια, αλλά ούτε 55 μέρες δε θα κρατήσουν οι βομβαρδισμοί. Το Ισραήλ κάποια στιγμή θ’ ανακοινώσει κατάπαυση του πυρός και η ισραηλινή κοινή γνώμη, όσο απίστευτο κι αν μας ακούγεται, θα μείνει με την πικρή γεύση της ήττας στο στόμα. Αν δεν πιστεύετε εμένα, πιστέψτε τουλάχιστον την Jerusalem Post:
    http://www.jpost.com/Operation-Protective-Edge/Poll-865-percent-of-Israelis-oppose-cease-fire-369064

  8. Αλήθεια τα καλάμια στην περιοχή σας θα πρέπει να είναι πολλά και φθηνά,ανησυχούσα μήπως και δεν ήταν… δυστυχώς ζούμε σε πολύ δύσκολες αλλά και ενδιαφέρουσες ιστορικά εποχές.