in Κυριαρχική, Νεκροζώντανη Αριστερά

ο κρυφοφασίστας κύριος Κασσελάκης: η αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) είναι ΑΡΡΩΣΤΗ, τελεία και παύλα!

φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα

ΔΕΝ μπορώ να κρύψω τη χαρά μου που διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Αριστερά του μέλλοντος, έχω υποστηρίξει, είτε θα διαλύσει την υπάρχουσα ιστορική Αριστερά, κόμματα και οργανώσεις, μικρές και μικροσκοπικές, του κυβερνητισμού και της ένοπλης βίας, μαοϊκές και τροτσκιστικές, είτε θα προκύψει αφού εξαφανιστεί η κουρελού της Αριστεράς. Αντιλαμβάνομαι τώρα ότι το δεύτερο θα συμβεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται, μένει το διαμάντι που λέγεται ΚΚΕ. Το διαμάντι είναι πολύ σκληρό, δεν χαράσσεται από κανένα άλλο υλικό, μόνο με διαμάντι, αλλά είναι πολύ εύθρυπτο: ένα ελαφρύ χτύπημα με σφυράκι και γίνεται χίλια δυο κομμάτια: αυτό είναι το μέλλον του ΚΚΕ –  απομένει να δούμε ποιο θα είναι το χτύπημα (της ιστορίας και του κοινωνικού πολέμου).

Η Αριστερά του μέλλοντος  δεν θα θέτει όρια, περιορισμούς και προϋποθέσεις στην ελευθερία σκέψης και έκφρασης, θα ταυτίζει δηλαδή τα μέσα και τον σκοπό. Η διαφωνία είναι ιερή και ο διαφωνών ιερό και απαραβίαστο πρόσωπο: σε ένα σύμπαν, σε μια φύση, σε μια κοινωνία διαρκούς αλλαγής και μετασχηματισμού αυτά που μπορείς να δεις εσύ, εγώ μπορεί να μην τα βλέπω και μάλλον δεν τα βλέπω –  ή το αντίστροφο, εννοείται. Οφείλω λοιπόν να ακούσω με τη δέουσα προσοχή αυτό που είδες, που σκέφτηκες δηλαδή, τη γνώμη σου. Απόλυτη ελευθερία στη σκέψη και στην έκφραση.

ΕΧΩ επίσης υποστηρίξει, πρόσφατα, μόλις έσκασε μύτη, εδώ κάνα δύο τρεις μήνες, ότι   ο κύριος Κασσελάκης είναι κρυφοφασιστόμουτρο. Φίλοι και φίλες εξεπλάγησαν με το άκομψο και την βιαιότητα του χαρακτηρισμού, τους ζήτησα όμως περιθώριο χρόνου και να το ξανασκεφτώ αλλά και να έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερα και ασφαλέστερα πειστήρια. Ήμουν βέβαιος ότι δεν θα αργήσει να εκδηλώσει φράσεις και συμπεριφορές που θα επιβεβαίωναν τον χαρακτηρισμό “κρυφοφασίστα”. Ο φασισμός είναι μια κλιμάκωση του αυταρχισμού και του πατερναλισμού –  όχι μόνο δεν ανέχομαι τη διαφωνία αλλά τη θεωρώ ως κακό και την τιμωρώ, την εξαλείφω ή πείθω τον διαφωνούντα με βίαιο τρόπο να αποκηρύξει αυτά που υποστηρίζει. Αν και ιστορικό φαινόμενο και ελλείψει άλλου όρου, αναγκαζόμαστε να τον μεταχειριστούμε, χωρίς το επεξηγηματικό πρόθεμα μετα – ή νεο- . Αν προτιμάτε το μεταφασισμός και μεταναζισμός, το νεοφασισμός και το νεοναζισμός, εμένα δε μου πέφτει λόγος.

ΘΑ ήθελα πρώτα να στρέψουμε την προσοχή μας στη γλώσσα του σώματος του κρυφοφασίστα κυρίου Κασσελάκη. Η κίνηση του σώματός του και η στάση του θυμίζει α-αρσενικό –  το α-αρσενικό είναι το κυρίαρχο αρσενικό στις κοινωνίες των πρωτευόντων –  επιδιώκει ασυνείδητα, και συνειδητά, να ελέγχει και να κατακτά τον χώρο, όσο περισσότερο μπορεί. Στη συνάντησή του με τον Μητσοτάκη, πριν καμιά βδομάδα, είχε καθίσει στην πολθυθρόνα, είχε ανοίξει τα πόδια και είχε απλώσει τα χέρια, ω, αν μπορείτε, να το δείτε, σας εκλιπαρώ, θα αντιληφθείτε ότι είναι περιττά όλα όσα γράφω τώρα. Δεν είναι απλά κυρίαρχο αρσενικό, δεν είναι απλά αυταρχικός, είναι κάτι περισσότερο.

ΤΟ επίχρισμα της συμπεριφοράς, λεκτικής περισσότερο, αυτό που φαίνεται, είναι δημοκρατικό και αριστερό, ο τοίχος όμως, η δομή, είναι φασιστική –  αυτός είναι ο κρυφοφασίστας: ο φασίστας που το παίζει δημοκράτης και αριστερός. Αλλά έχει και πρόσωπο, έχει και βλέμμα και αυτά δηλώνουν τον φασισμό του. Εστιάστε, σας παρακαλώ, και στο βλέμμα του και στο πρόσωπό του, διερευνήστε τα προσεκτικά. Η υπεροψία του μού θυμίζει τον Μουσολίνι, η υποφώσκουσα οργή του, τον Χίτλερ. Μιας όμως και το ασυνείδητο δεν ελέγχεται, ούτε και η κουλτούρα του, αυτά που του ξεφεύγουν, άθελά του of course, τον αποκαλύπτουν. Τις προάλλες είπε ότι θα διαχωριστεί το κράτος και η Εκκλησία, πρώτα ο Θεός. Κατάλαβε αμέσως τη μαλακία του, πήγε να το σώσει, αλλά σώζεται τέτοιου μεγέθους μαλακία!!!

ΠΕΡΙΜΕΝΑ και ήμουν κάτι παραπάνω από βεβαιος ότι θα ξεστομίσει και θα πετάξει πολύ χειρότερα φασιστικά και φασιστοειδή μαργαριτάρια. Και το πέταξε: η αξιωματική αντιπολίτευση είναι άρρωστη! Και μετά, δεν θυμάμαι σε ποια περίσταση, πέταξε και το τελεία και παύλα! Ακραιφνής ιατρικοποίηση και φυσικοποίηση κοινωνικών και πολιτικών καταστάσεων, πρακτικών και φαινομένων. Πλατωνικής προέλευσης: ο άρρωστος, διατείνεται και γράφει αμέτρητες φορές ο τσομπάν-Πλάτων,  οφείλει να ακολουθήσει τις εντολές του γιατρού, δεν μπορεί να διαφωνήσει, δεν έχει το δικαίωμα, τελεία και παύλα. Δε σηκώνω κουβέντα, δεν το συζητάω! Η σχέση του πολιτικού ηγέτη, του ανθρωποβοσκού, με τον υποτελή, γράφει ο Πλάτων, είναι ανάλογη με αυτήν του γιατρού προς τον ασθενή. Ο γιατρός δεν συζητάει με τον ασθενή. Πόσο συχνά μεταχειριζόμαστε αυτή τη φράση –  δεν το συζητάω! Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να κάνω λάθος!

ΠΟΙΑ είναι η αρρώστεια του ΣΥΡΙΖΑ; Η ύπαρξη τάσεων και η ελεύθερη διατύπωση κρίσεων, σκέψεων και απόψεων. Η αρρώστεια αυτή πρέπει να θεραπευτεί –  ο γιατρός σε αυτή την περίπτωση είναι ο παθολόγος κύριος Κασσελάκης. Ο γιατρός αυτός εντάσσει την ύπαρξη τάσεων και την ελεύθερη διατύπωση γνωμών στα αρνητικά πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα, τα οποία ιατρικοποιούνται. Δεν κάνει τίποτα άλλο από αυτό που κάνει η δυτική ιατρική, που ιατρικοποιεί πληθώρα εκδηλώσεων της κοινωνικής δυσφορίας που κατακλύζουν τις αναπτυγμένες καπιταλιστικές κοινωνίες: η οργή των παιδιών, των εφήβων και των γυναικών, η πλήξη και η βαρεμάρα,  οι σχολικές φοβίες, η διαταραχή διάσπασης της προσοχής. Κάθε κοινωνική δυσφορία και αρνητικό συναίσθημα χαρακτηρίζεται ως συμπτωμα κάποιας ασθένειας –  αυτή είναι η ιατρικοποίηση της ζωής.

Η ιατρικοποίηση και η ψυχιατρικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι ίδιον του γερμανικού ναζισμού, του ιταλικού φασισμού και του ρωσικού, και όχι μόνο, σταλινισμού: οι διαφωνούντες είναι άρρωστοι και πρέπει ή να θεραπευτούν ή να εξοντωθούν.  Ο κύριος Κασσελάκης δεν διευκρίνισε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σωματικά ή ψυχικά (ή ψυχοσωματικά ) άρρωστος. Εάν είναι σωματικά, εάν κάποιο μέλος πρέπει να αποκοπεί για να σωθεί ο υπόλοιπος οργανισμός, το μέλος αυτό πρέπει να αποκοπεί. Εάν διαφωνείτε για την διάγνωσή μου, κάνουμε και δημοψήμισμα –  και θα δείτε με πόσο μεγάλη καύλα οι συμμετέχοντες σε αυτό θα κόψουν το μέλος που θα μολύνει και τον υπόλοιπο οργανισμό! Εάν είναι ψυχικά άρρωστος, ή θα πάρει ψυχοφάρμακα ή θα κλειστεί στο ψυχιατρείο.

Ο παθολόγος κρυφοφασίστας κύριος Κασσελάκης θα πετάξει στο μέλλον  πολλά, πάρα πολλά φασιστοειδή και φασίζοντα μαργαριτάρια. Δεν μπορεί να το αποφύγει –  δεν μπορεί να αποφύγει τον εαυτό του.

Σχολιάστε ελεύθερα!