in Κυριαρχική

φάλαινα όρκα έφαγε τον (πανύβλακα καριόλη) εκπαιδευτή της

Ο σκοπός του δυτικού πολιτισμού είναι να εξοντώσει ή να υποτάξει την άγρια φύση. Σε λίγες δεκαετίες άγρια φύση θα υπάρχει μόνο στους ζωολογικούς κήπους. Τι είναι όμως ένας ζωολογικός κήπος; Είναι ένας χώρος επίδειξης της νίκης του Κυρίου, της ήττας , της αιχμαλωσίας της φύσης. Τι σημαίνει εκπαιδεύω μια φάλαινα; Σημαίνει την κάνω υπάκουη, την εξαναγκάζω να πάψει να είναι άγρια. Η  άγρια, η ανυπότακτη φύση, ο θάνατος δηλαδή, είναι πιο ισχυρή από τον Κύριο κι αυτό τον ενοχλεί. Η φύση είναι ελαττωματική, θέλει διόρθωση, πρέπει να διορθωθεί. Εάν είναι ανεπίδεκτη διόρθωσης, πρέπει να υποταχτεί, κι αν δεν υποταχτεί, πρέπει να εξοντωθεί. Πίσω από όλα αυτά κρύβεται η επιθυμία του Κυρίου να γίνει αθάνατος: εάν η ζωή καταστραφεί, ο θάνατος θα εξαλειφτεί! Ο Κύριος θα έχει νικήσει τον θάνατο! Μόνο που ούτε αυτός θα υπάρχει! Αρχίζει να το καταλαβαίνει: αρχίζει το τέλος του δυτικού πολιτισμού. Την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, θα εκθέσω αναλυτικά την άποψή μου σχετικά με την αντίδραση της φάλαινας. Στη θέση της, κι εγώ θα τον έτρωγα! Τον πανύβλακα καριόλη!

Πιάνετε μια φάλαινα όρκα, την παίρνετε από τον ανοιχτό απέραντο ωκεανό και τη πάτε και τη πετάτε, την φυλακίζετε, μέσα σε μια στέρνα, όπου ίσα ίσα μπορεί να κινηθεί. Την ταΐζετε και προσπαθείτε να την εκπαιδεύσετε.  Κι αυτή τρώει τον εκπαιδευτή. Γνωρίζατε ότι υπήρχε περίπτωση να φάει τον εκπαιδευτή; Γνώριζε ο ίδιος ο εκπαιδευτής ότι κινδυνεύει; Γιατί τον έφαγε; Με ποιον ταυτίζεται ένας αναγνώστης, ένας ακροατής της είδησης, ενός συμβάντος που έγινε στην Αμερική πριν τρεις μέρες; Αναρωτήθηκε ο εκπαιδευτής τι ένιωθε η φάλαινα; Αναρωτήθηκε τι συναισθήματα προκαλούσε στο φάλαινα ο περιορισμός της και η εκπαίδευσή της;

Αυτό που συνέβη στην Αμερική είναι ένα συμβάν που έρχεται ως αξιοπερίεργο συμβάν συχνά στην επικαιρότητα: ελέφαντες ποδοπατούν και σκοτώνουν τους εκπαιδευτές τους ή τους φύλακές τους, επιθέσεις τίγρεων κατά επισκεπτών ζωολογικών κήπων, αποδράσεις αγρίων ζώων από τσίρκα, επιθέσεις προβάτων κατά βοσκών, επιθέσεις ταύρων, κλοτσιές από άλογα και άλλα πολλά.

Σχολιάστε ελεύθερα!

  1. den tha katalavoume pote emeis oi anthropoi ta poio ekseligmena ZWA oti kapoies falenes h delfinia h liontaria h elefantes h tigris h opoio allo zww oso kai na ekpaideutoun den ginete na allaksoun kai na ginoun opos ta theloume!!!!

  2. thewrw apanthrwpi tetoiou idoys praksi. eimai kata twn tsirkwn kai twn programmatwn pou kanoun ”noumera” ta zwa. exoyn kai ayta dikaioma sti zwi. kai ite aresei se kapoioys ite oxi to kathe zwo exei ti diki tou prosopikotita kai kala tha kanoun na to sebastoun k na simbibastoun

  3. καριολης και πανυβλακας εισαι και φαινεσαι(εσυ που εγραψες τα κοκκινα γραμματα).Δεν φταιει σε τιποτα ο εκπαιδευτης.φταινε αυτοι που πιανουν τις φαλαινες.