in Εξοντωτική

ζούμε το τέλος της εποχής των αντιβιοτικών;

φίλες και φίλοι, γεια σας και χαρά σας!

Τον τελευταίο καιρό με απασχολεί το εξής ερώτημα. Εάν οι ιοί και τα βακτήρια γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, θα έρθει μια μέρα που δεν θα μπορέσουμε να τα εξοντώσουμε ή σε αυτή τη μάχη θα είμαστε πάντα εμείς, η επιστήμη και η τεχνολογία του Κυρίου, που θα αναδεικνυόμαστε νικητές; Ποιος θα νικήσει; Ο δυτικός Κύριος ή τα βακτήρια; Στο σημερινό μας σημείωμα θα υποστηρίξω ότι νικητές θα αναδειχθούν οι ιοί και τα μικρόβια, η φύση δηλαδή. Ζούμε το τέλος της εποχής των αντιβιοτικών; Αν το ζούμε, μήπως ζούμε και το τέλος της τεχνοεπιστήμης του δυτικού Κυρίου, μήπως ζούμε και το τέλος του δυτικού πολιτισμού; Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, μπορείτε να φανταστείτε τις συνέπειες;

Η φύση δεν είναι πηγή ασθενειών που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε! Ο δυτικός πολιτισμός όμως είναι! Το γεγονός ότι η δυτική ιατρική δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις πολιτισμικές ασθένειες που μας καταβάλλουν και μας θερίζουν (σκλήρυνση κατά πλάκας, καρκίνος,  νόσος Αλτσχάιμερ, εγκεφαλικά, παχυσαρκία, κατάθλιψη, καρδιακές παθήσεις, άσθμα, αλλεργίες και άλλες πολλές) επιβεβαιώνει το  τέλος της δυτικής ιατρικής, της δυτικής τεχνοεπιστήμης, του δυτικού πολιτισμού.

Άλλη μια εκδήλωση της εν εξελίξει παγκόσμιας πνευματικής επανάστασης!

Στο ερώτημα ποιος είναι πιο ισχυρός, η φύση ή ο άνθρωπος έχουν διατυπωθεί κατά το παρελθόν δυο απαντήσεις. Η πρώτη: η φύση είναι πιο ισχυρή από τον άνθρωπο. Η δεύτερη: ο άνθρωπος είναι (ή μπορεί να γίνει) πιο ισχυρός από τη φύση.  Η πρώτη είναι η αρχαιότερη:  έχει διατυπωθεί από τους τροφοσυλλέκτες, τις αγροτικές κοινότητες και υποστηρίζεται και σήμερα τόσο από την πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού όσο και από ποικίλα θρησκευτικά, πνευματικά, φιλοσοφικά και πολιτικά ρεύματα της εποχής μας. Η δεύτερη είναι μεταγενέστερη και έχει διατυπωθεί από τον ήρωα, τον ποιμένα πολεμιστή, τον πρόγονο του σημερινού Κυρίου καπιταλιστή της παραγωγής και του χρήματος.

Η δεύτερη απάντηση είναι η απάντηση του δυτικού Κυρίου, άρα και του δυτικού πολιτισμού, μιας και την δέχονται και άλλοι εκτός του Κυρίου. Ο Κύριος αποδεικνύει καθημερινά ότι όντως είναι πιο ισχυρός από τη φύση: φτιάχνει φράγματα και τιθασεύει τον ποταμό, άρα τη φύση, πατάει τη Σελήνη, φτιάχνει πυρηνικά, φτιάχνει ζωή, διορθώνει τη φύση. Ο δυτικός Κύριος θεωρεί ότι η φύση είναι ελαττωματική, ότι θέλει διόρθωση. Ποιο είναι όμως το βασικό ελάττωμα της φύσης;

Είναι ο θάνατος, η ασθένεια, η αδυναμία. Όταν ο Κύριος υποστηρίζει ότι είναι πιο ισχυρός από τη φύση εννοεί ότι πιστεύει ότι θα γίνει πιο ισχυρός. Από τη στιγμή που πεθαίνει, δεν είναι πιο ισχυρός. Από την άλλη, το γεγονός ότι μπορεί και την τιθασεύει, είναι πράγματι πιο ισχυρός.

Ο Κύριος δεν τιθασεύει μόνο τη φύση αλλά και την εξοντώνει. Και εξοντώνει ό,τι δεν μπορεί να τιθασεύσει, ό,τι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει προς όφελός του, για να αυξήσει την ισχύ του. Η εξόντωση είναι ολοκληρωτική τιθάσευση, είναι η απόλυτη Κυριαρχία. Είναι δυνατόν όμως να υπάρχει απόλυτη Κυριαρχία, από τη στιγμή που η Κυριαρχία είναι σχέση; Δεν εξαλείφεται η σχέση, η Κυριαρχία, εάν ένας από τους φορείς της σχέσης εξαλειφτεί; Όχι, δεν εξαλείφεται, διότι ο Κύριος χρησιμοποιεί την εξόντωση επιλεκτικά, κατασταλτικά. Λέει: εάν δεν υπακούσεις, θα σε καθαρίσω. Οι μύγες και τα κουνούπια δεν υπακούουν, άρα πρέπει να εξοντωθούν. Οι ιοί και τα βακτήρια μας αρρωσταίνουν, δεν υπακούουν, δεν τιθασεύονται, άρα πρέπει να εξοντωθούν.Αυτά, ως ζωντανοί οργανισμοί, αμύνονται, προσαρμόζονται. Επανεμφανίζονται πιο  ισχυροί. Νέα όπλα κατά των ιών – τα φάρμακα είναι όπλα! Νέα άμυνα, νέα όπλα, νέα άμυνα, νέα όπλα . . .  Ο αντίπαλος δεν εξοντώνεται, επανεμφανίζεται πιο ισχυρός. Θα υπάρξει ένα όπλο που θα τον ξεπαστρέψει οριστικά και αμετάκλητα; ΟΧΙ, ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ! Γιατί; Μα είναι απλό: προϋπήρχαν, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να απαλλαγούμε από αυτά: να γίνουμε αθάνατοι, δηλαδή α-θάνατοι, δηλαδή νεκροί.

Ποιο είναι το σφάλμα; Το σφάλμα είναι η πρόκριση του ανταγωνισμού σε βάρος της συμβίωσης και της συνεργασίας. Το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούμαστε ολοταχώς μπορεί να αποφευχθεί μόνο με τον εξοβελισμό του ανταγωνισμού με τη φύση και την πρόκριση της συμβίωσης και της συνεργασίας.

Η κυριαρχία πάνω στη φύση, που ονειρεύτηκε ο δυτικός Κύριος και ο μαρξισμός, έκφραση του δυτικού Διαφωτισμού, δεν είναι απλά ανέφικτη, είναι επικίνδυνη!

Η φύση δεν είναι πηγή ασθενειών που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε! Ο δυτικός πολιτισμός όμως είναι! Το γεγονός ότι η δυτική ιατρική δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις πολιτισμικές ασθένειες που μας καταβάλλουν και μας θερίζουν (σκλήρυνση κατά πλάκας, καρκίνος,  νόσος Αλτσχάιμερ, εγκεφαλικά, παχυσαρκία, κατάθλιψη, καρδιακές παθήσεις, άσθμα, αλλεργίες και άλλες πολλές) επιβεβαιώνει το  τέλος της δυτικής ιατρικής, της δυτικής τεχνοεπιστήμης, του δυτικού πολιτισμού.

Σχολιάστε ελεύθερα!