in Πανταχού Απουσία

δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε – και: εικοσάωρο και μισθός για όλους και όλες;

φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα

Διαβάζω στο μπλογκ Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ότι τη Δευτέρα, 26/9, στις έξι το απόγευμα, έγινε συγκέντρωση έξω από την εφορία Κηφισιάς (Αχαρνών 43), όπου και εγέρθηκε κι ένα πανό που έγραφε το γνωστό σύνθημα δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσοι και πόσες παραβρέθηκαν. Την Παρασκευή, 30/9, στις 8 το πρωί, θα ξαναγίνει συγκέντρωση έξω από την Εφορία Κηφισιάς. Επιτέλους! Θεωρώ αυτό το γεγονός πάρα πολύ αξιόλογο και σημαντικό και γι αυτό θα ήθελα να παραθέσω κάποιες σκέψεις.

1. Ενώ η συγκέντρωση της Δευτέρας έγινε το απόγευμα, αυτή της Παρασκευής θα γίνει το πρωί, στις 8. Επιτέλους! Τι να κάνεις το απόγευμα έξω από την Εφορία; Η ταχύτατη  διόρθωση αυτού του ολέθριου σφάλματος μας παροτρύνει να βγάλουμε το καπέλο και να υποκλιθούμε μπροστά σε αυτούς κι αυτές που αντιλήφθηκαν τόσο έγκαιρα το ατόπημα.

2. Θεωρώ ότι η συγκέντρωση έξω από την εφορία Κηφισιάς πρέπει να γενικευτεί και να επεκταθεί και μπροστά στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ όπου πληρώνουμε τους λογαριασμούς. Σε όλη την Ελλάδα, μπροστά σε όλες τις εφορίες και τις ΔΕΗ, κάθε πρωί, κάθε εργάσιμη μέρα, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, νοικοκυρές, απεργοί, όλος ο κόσμος.

3. Εκεί και όχι στις πλατείες και τους δρόμους, θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Θα μπούμε μέσα και θα διακόψουμε τις εργασίες, την πληρωμή των φόρων και των λογαριασμών ή θα καθόμαστε έξω και θα διαμαρτυρόμαστε;

4. Εκτός από το καθαρά αμυντικού χαρακτήρα κεντρικό σύνθημα δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε, μήπως θα πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο κι ένα ή περισσότερα επιθετικού χαρακτήρα; Μόνο η άμυνα δεν φτάνει! Χρειάζεται και άμυνα και επίθεση! Η πρότασή μου γι’ αυτά τα επιθετικού περιεχομένου, τακτικού και στρατηγικού χαρακτήρα συνθήματα είναι: επίδομα ανεργίας για όλους και όλες χωρίς προϋποθέσεις και εικοσάωρο και μισθός για όλους.

5. Όσον αφορά το ζήτημα της καταστολής. Εάν οι Εφορίες και οι ΔΕΗ είναι στην Αθήνα, λόγου χάριν, τετρακόσιες, η αστυνομία θα αναγκαστεί να διαιρεθεί σε ολογομελή αποσπάσματα, ή σε λίγα τμήματα για την εκδίωξη των συγκεντρωμένων. Η γνώμη μου είναι η εξής. Ό,τι και να κάνει, εμείς φεύγουμε μόλις τους βλέπουμε (αφού σπάσουμε ή πάρουμε μαζί μας τους υπολογιστές). Όχι βίαιη αντιπαράθεση και σύγκρουση. Και επιστρέφουμε την άλλη μέρα. Αυτό είναι το κοινωνικό αντάρτικο. Δεν θα μπορεί η αστυνομία σε μια μέρα, να βρίσκεται παντού, δεν είναι Θεός να είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών.

Σχολιάστε ελεύθερα!