in Κυριαρχική

η κυβέρνηση Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ και η Πλεύση Ελευθερίας στον ωκεανό των μικροαστικών απατών και αυταπατών

φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα

ΔΕΝ μας φαίνεται παράξενο που η Φυσική και η Πολιτική, ως επιστήμη, εμφανίστηκαν την ίδια  περίπου εποχή και στον ίδιο χώρο. Γαλιλαίος και Μακιαβέλι. Θα μπορούσαμε να εκλάβουμε τα ονόματα αυτά, των επιστημών και των ανθρώπων, ως προσωποποιήσεις επιθυμιών της  νέας ανερχόμενης αστικής (εμπορικής) τάξης του πρώιμου καπιταλισμού της κατακερματισμένης φεουδαρχικής Ιταλίας, ενός καπιταλισμού που έλαμψε για ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα και έσβησε για να εμφανιστεί αλλού, πιο βόρεια και πιο δυτικά – ακόμα λάμπει μετά από τρεις αιώνες τουλάχιστον. Η Φυσική είναι η επιθυμία της κυριαρχίας επί της φύσης μέσω της ανακάλυψης κανονικοτήτων και ομοιομορφιών. Κατά τον ίδιο τρόπο, η θεμελίωση της επιστήμης της Πολιτικής από τον Μακιαβέλι δεν είναι τίποτα άλλο από την γέννηση μιας επιθυμίας ανακάλυψης κανονικοτήτων και ομοιομορφιών στο πεδίο της κυριαρχίας επί των ανθρώπων. Δύο ήταν τα προβλήματα που έπρεπε να επιλυθούν: πώς εγκαθιδρύεται και πώς διαιωνίζεται η Κυριαρχία;

ΑΥΤΗ είναι η πολιτική, η επιστήμη της Πoλιτικής, φίλες και φίλοι. Θα μπορούσαμε να την πούμε και Κυριαρχική – και έτσι ακριβώς τη λέμε. Ο Πλάτων την έλεγε Ανθρωπονομική, ήτοι Ανθρωποβοσκητική, no problem. Όπως και να την πεις, είναι ένα όνομα που επινοεί ο Κύριος. Και την υιοθετούν και οι Υποτελείς, εαν θέλουν, όταν θέλουν, να κυριαρχήσουν πάνω σε άλλους. Εάν επιδιώκεις να καταλύσεις την Κυριαρχία, τότε είσαι αναγκασμένος να επινοήσεις άλλο όνομα. Όχι κατ΄ ανάγκην Επανάσταση, διότι η Επανάσταση μπορεί να είναι και μια άλλαγή του τρόπου εγκαθίδρυσης και διαιώνισης της Κυριαρχίας. Έχουμε δείξει ήδη ότι ο Κύριος είναι μεγάλος Επαναστάτης, τολμηρός και ρηξικέλευθος πολύ συχνά.

ΕΑΝ όμως αντικείμενο της Φυσικής επιστήμης είναι η φύση, αντικείμενο μελέτης για την ανακάλυψη ομοιομορφιών και κανονικοτήτων με σκοπό τον έλεγχό της, την καθυπόταξή της, ποιο είναι το αντικείμενο της Πολιτικής Επιστήμης; Τι πρέπει να μελετήσουμε ώστε να ανακαλύψουμε κανονικότητες και ομοιομορφίες στο πεδίο της κυριάρχησης των ανθρώπων; Την απάντηση μας την έδωσε ο Μακιαβέλι: θα μελετήσουμε την Ιστορία και το Παρόν! Εφόσον η φύση του ανθρώπου δεν αλλάζει, μας λέει ο θουκυδίδειος Μακιαβέλι, τότε οι κανονικότητες και οι ομοιομορφίες υπάρχουν και μπορούμε να τις εντοπίσουμε και να τις μεταχειριστούμε και για να εγκαθιδρύσουμε την Κυριαρχία και για να την ενισχύσουμε, να την διαιωνίσουμε.

Η Κυριαρχία είναι ο κοινωνικός πόλεμος όπως τον διεξάγει ο Κύριος. Κατ΄ ανάγκην υπάρχει και ο κοινωνικός πόλεμος όπως τον διεξάγουν οι Υποτελείς. Εαν η Πολιτική, η Κυριαρχική, η Ανθρωποβοσκητική παραπέμπουν στον κοινωνικό πόλεμο όπως τον διεξάγει ο Κύριος, δεν γνωρίζω πώς να ονομάσουμε τον κοινωνικό πόλεμο όπως τον διεξάγουν οι Υποτελείς. Προτείνω τον όρο Κοινωνικός Πόλεμος έχοντας κατά νου την απέχθεια του Κυρίου για αυτή την έννοια.

ΜΕ άλλα λόγια: ή Πολιτική ή Κοινωνικός Πόλεμος –  τρίτο δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει όμως είναι η Πολιτική μέσω της εργακειακής χρήσης του Κοινωνικού Πολέμου. Θα το διατυπώσω διαφορετικά: ο σκοπός της Πλεύσης Ελευθερίας, του κόμματος της Καπετάνισσας Ζωής Κωνσταντοπούλου –  Μαυρογένους, είναι η διεξαγωγή του κοινωνικού πολέμου, ο συντονισμός του και η κλιμάκωσή του ή να γίνει μια μέρα κυβέρνηση κι η εν λόγω Κυρία η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός, πριν ή μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη;  Να γίνει κυβέρνηση και πρωθυπουργός μέσω της εργαλειακής χρήσης του κοινωνικού πολέμου. Ποιου κοινωνικού πολέμου όμως;  Όπως τον έχει στο μυαλό της η Αριστερή Καπετάνισσα Ζωή ή όπως αυτός διεξάγεται υπόγεια και άρρητα;

ΔΙΑΤΥΠΩΝΩ στη συνέχεια τον τρόπο σκέψης και τις βλέψεις, τις επιδιώξεις, τις φιλοδοξίες της Καπετάνισσας Ζωής Μαυρογένους. Το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας δημιουργήθηκε για την φοβερή και τρομερή δεκαετία 2020 – 2030. Για να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει, με γνώμονα τα συμφέροντα των Κυρίων της Καπετάνισσας Υπηρέτριας Ζωής,  τα  προβλήματα και τις αναστατώσεις και  τις αναταραχές και τις ρηγματώσεις αυτής της δεκαετίας. Διότι, φίλες και φίλοι, αναζητούνται λύσεις από τώρα γι΄ αυτή τη δεκαετία. Τη διαχείριση αυτή θα αναλάβει είτε η Ακροδεξιά (Χρυσή Αυγή, Εθνική Ενότητα) είτε ένας επιθανάτιος ρόγχος της Ιστορικής Αριστεράς. Να γιατί:

ΔΕΝ μας επιτρέπεται να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο του σχηματισμού κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε αυτό μιας οικουμενικής κυβέρνησης, εθνικής ενότητας και ομόνοιας και ομοψυχίας. Μόνο που η εθνική ενότητα, ομόνοια και ομοψυχία θα υπάρχει στη Βουλή και στη Κυβέρνηση, ενώ κάτω ο τόπος θα βράζει. Τέτοιου είδους όμως κυβερνήσεις αφενός θα επιφέρουν το τέλος του υπάρχοντος πολιτικού κόσμου και αφετέρου θα αναδείξουν το φλέγον και καίριο ζήτημα των εναλλακτικών λύσεων. Κατά συνέπεια, δεν μας επιτρέπεται να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό την ακροδεξιά, εφόσον λάβουμε υπόψη μας το δίλημμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα η Χρυσή Αυγή και το οποίο θα ξεπεραστεί ως εξής : εγκατάλειψη (υποκριτική και προσωρινή ασφαλώς, μην παρεξηγηθώ) της γλώσσας και της πρακτικής της βίας και την υιοθέτηση μιας άλλης, τέτοιας που όταν θα μιλάει χρυσαυγίτης θα είσαι σίγουρος, εάν δεν ξέρεις ποιος είναι, ότι μιλάει κάποιος Αριστερός! Αυτός θα είναι ένας γνήσιος ελληνικός εθνικοσοσιαλισμός!

ΚΑΙ από την άλλη, η Πλεύση Ελευθερίας προσδοκά να επαναληφθεί η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Το τρίτο και το τέταρτο και το πέμπτο μνημόνιο θα ξεσηκώσει τον κόσμο:  διαδηλώσεις, πορείες, στις οποίες θα προΐσταται η Καπετάνισσα Ζωή, και εκλογική κεφαλαιοποίηση αυτών των ταραχών. Πόσο πλανάται! Πόσο αυταπατάται η απατεώνισσα Καπετάνισσα Ζωή! Δεν λαμβάνει υπόψη της ούτε τις αλλαγές που συμβαίνουν στον χώρο της Ακροδεξιάς ούτε την τάση της αποχής, η οποία στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα ξεπεράσει το 55%.

ΤΩΡΑ, αν γράψω ότι δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο συνεργασίας Ακροδεξιάς και Πλεύσης Ελευθερίας, σε συγκεκριμένες συνθήκες εθνικής κρίσης και καταστροφής, θα με βρίσετε. Να με βρίσετε –  οι βρισιές σας είναι η τροφή μου.

Σχολιάστε ελεύθερα!

  1. Πάρα πολύ κακός άνθρωπος, σκατόψυχος θα έλεγε κανείς...

    Μετα την μεγαλοφυή πρόβλεψή σου για την επάνοδο του Γιωργάκη Παπανδρέου φαντασιώνεσαι μαζοχιστικά την άνοδο της Ζωής;
    Επειδή το λες, μάλλον δεν θα γίνει, όπως δεν έγινε και άλλη η πρόβλεψή σου..
    Πάντως θα είχε ενδιαφέρον αν μπορουσε να γίνει κάτι τετοιο, μιας και η “εμμένεια” θα αποκτούσε σημασιολογικά μιαν άλλη έννοια. Η Ζωή στην εξουσία, ή μάλλον η Ζωή στην μη-Εξουσία, άλλη μια πραγμάτωση του ελευθεριακού κινήματος στην πράξη, με την παραφιλοσοφική έννοια, συμπτωματικά!
    Όσον αφορά την εμφάνιση “εθνικοσιαλισμού” (φασισμού-ναζισμού) μην ψάχνεις εκεί, ψάξου στις κοινοτιστικές ιδέες που εκφράζεις και εσύ και ο “χώρος”, αρκεί να τις πάρουν πρέφα οι φασίστες και τότε θα έχουν μια καλή ιδεολογική εκκίνηση για να μετατρέψουν μια ολόκληρη κοινωνία σε ένα λούμπεν κοινό τραπέζι και κρεββάτι, απλά αυτοί ως ρεαλιστές (σαν τον Τσίπρα ΣΑΣ) θα το πλαισιώσουν αυτό με στρατά και σημαίες