in στιγμές

στιγμές [θ]

1. Η πρόσφατη σφαγή στην Νορμανδία διέλυσε και τις τελευταίες αμφιβολίες: οι αντιτρομοκρατικές Υπηρεσίες του γαλλικού Κράτους γνώριζαν λεπτομερώς και τους δράστες και τις κινήσεις τους αλλά δεν έκαναν τίποτα για να προλάβουν το χτύπημα.
2. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές κοινωνίες της Ευρώπης δεν είναι βούτυρο στο ψωμί του Κράτους, είναι μέλι πάνω στο βούτυρο. Οι επιθέσεις αυτές εκφοβίζουν τους υπηκόους, τους παραλύουν και τους εξαναγκάζουν να ταχθούν στο πλευρό του Κράτους. Το Κράτος τις θέλει αυτές τις επιθέσεις, το βολεύει αφού ο κάθε είδους εκφοβισμός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους απόσπασης υπακοής και αφοσίωσης στο Κράτος!
3. Ο πρόεδρος Ολάντ δήλωσε ότι η κατάσταση αυτή θα διαρκέσει πολλά χρόνια, άρα αναμένονται κι άλλες πολλές επιθέσεις, ενώ ο πρωθυπουργός Βάλς δήλωσε ότι επιθέσεις αυτές και του μέλλοντος δεν θα διαρρήξουν την ενότητα του λαού αλλά θα την ενισχύσουν.

4. Τι φοβούνται όμως και αντιδρούν τόσο άμεσα και υπερβολικά και επιβάλλουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λες και έχουμε πόλεμο;
5. Φοβούνται μήπως στο μέλλον υπάρξει σύγκρουση μεταξύ των ακροδεξιών και των μεταναστών.
6. Αυτός είναι ο εφιάλτης τους. Γνωρίζουν ότι κάθε σύγκρουση, εάν δεν αποτραπεί ή δεν κατασταλεί όσο γίνεται το συντομότερο δυνατόν, τείνει να κλιμακωθεί.
7. Διότι εάν αυτή η σύγκρουση αρχίσει, εάν αυτός ο πόλεμος ξεσπάσει, εάν δεν ελεγχθεί εν τη γενέσει της, θα είναι η αρχή ενός γενικευμένου κοινωνικού πολέμου, εάν οι υπήκοοι ταχθούν με το μέρος της μιας ή της άλλης παράταξης.
8. Η γνώμη μου είναι ότι κάποια στιγμή η σύγκρουση αυτή θα αρχίσει. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε.
8. Στην περίπτωση αυτή είναι βέβαιο ότι ένα μεγάλο μέρος των κατώτερων οικονομικά και κοινωνικά στρωμάτων θα ταχθεί με το μέρος των μεταναστών και ότι η πλειονότητα των μικρομεσαίων θα ταχθούν με το μέρος των ακροδεξιών. Επιδίωξή τους δεν θα θα είναι η εξόντωση των μεταναστών αλλά ο εκφοβισμός τους, η πειθάρχησή τους, μιας και τώρα οι δυτικές κοινωνίες δεν μπορούν να αναπαραχθούν χωρίς τους μετανάστες.
9. Είναι βέβαιο ότι το Κράτος θα ταχθεί με το μέρος των ακροδεξιών.

Σχολιάστε ελεύθερα!

  1. Πώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι δυτικες κοινωνίες δεν μπορούν να αναπαραχθουν χωρίς μετανάστες? Και τι εννοείς αναπαραγωγή? Δημογραφικα? Για την ιστορία ο Χίτλερ ανέτρεψε στην Γερμανία τον δημογραφικο μαρασμο. Γράφετε ότι το Κράτος θα στραφεί υπέρ των ακροδεξιων. Δεν υπάρχει αντίφαση??

  2. Όλοι οι σκουπιδιάρηδες στην Ευρώπη, όλοι οι λαντζέρηδες, οι περισσότεροι μάγειροι, όλοι οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία, όλοι οι εργαζόμενοι στα χιλιάδες γηροκομεία είναι μετανάστες. Το μεγαλύτερο μέρος του βιομηχανικού προλεταριάτου είναι μετανάστες. Εάν οι μετανάστες φύγουν, όλη την Ευρώπη θα τη φάει η βρόμα, θα πεθάνει της πείνας.
    Εάν το Κράτος δεν μπορέσει να ελέγξει μια σύγκρουση ακροδεξιών και μεταναστών, τότε θα πάρει το μέρος των ακροδεξιών γιατί είναι κοινός ο στόχος τους: εκφοβισμός και πειθάρχηση όχι μόνο των μεταναστών αλλά όλων των εργαζομένων.